V neděli v Blšanech | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Blšanech

PRAHA – Po dvou letech Slavia zamíří do chmelařského kraje na stadion v Blšanech. Naposledy totiž hrály Blšany proti Slavii ve svém žižkovském azylu. A jako ve všech zápasech...
PRAHA – Po dvou letech Slavia zamíří do chmelařského kraje na stadion v Blšanech. Naposledy totiž hrály Blšany proti Slavii ve svém žižkovském azylu. A jako ve všech zápasech na konci ligy půjde o velice důležité body. Slávistický trenér Karel Jarolím znovu nebude mít k dispozici ani zdaleka kompletní kádr. Zcela jistě budou chybět potrestaní Matej Krajčík a Radek Dosoudil a zraněný Tomáš Hrdlička. Nejistý je start kapitána Karla Pitáka, který se zotavuje z otřesu mozku a obránce Marka Suchého, který léčí svalové zranění. Podobně je na tom i Michal Švec.

„Chci, aby se hráči koncentrovali pouze na fotbal a svůj výkon. Čeká nás těžké a velmi důležité utkání,“ řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

Naposledy se oba soupeři utkali na Strahově a utkání skončilo bez branek 0:0. V historii samostatné české ligy sehrála jsme sehráli s Blšany doposud 15 zápasů s aktivní bilancí 10-3-2 a celkovým skóre 31:15 (domácí utkání: 5-2-1, venkovní utkání 5-1-1).

Pro Blšany bude zápas klíčovým duelem pro boj o záchranu. V tabulce jsou poslední a na nesestupovou příčku ztrácejí čtyři body. V celé sezóně dosáhli zatím „chmelaři“ pouhých čtyř vítězství, na jaře vyhráli jenom jednou. Trenér Michal Bílek má v kádru i tři fotbalisty, kteří působili ve slávistickém dresu – Martin Müller, Martin Slavík a Tomáš Pešír, ten ovšem bude trenérovi Michalu Bílkovi chybět kvůli karetnímu trestu.

Fanklub Slavie vypravuje do Blšan zájezd, pojedou dva autobusy, stále se můžete hlásit, kontaktní údaje najdete zde.

Z utkání přineseme tradiční on-line reportáž.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články