Liberec ukončil jarní neporazitelnost Slavie | SK Slavia Praha
Více

Liberec ukončil jarní neporazitelnost Slavie

Ve 26. kole fotbalové ligy jsme vyšli naprázdno. Utkání s Libercem jsme nezvládli a prohráli 1:3. V prvním poločase jsme si vytvořili mírnou převahu, góly však padaly po obrátce, kdy se hra zrychlila a přibyly nebezpečné situace před oběma brankami. Soupeře poslal do vedení Koloušek, Stibůrek stačil ještě srovnat, na další dvě trefy Nezmara jsme už bohužel odpověď nenašli.

Jak to viděl náš trenér
„Nemluví se mi lehce, neuspěli jsme. Do přestávky jsme hráli docela slušně, dobře jsme bránili a nedali Slovanu prostor. Naše akce ale končily třicet metrů před brankou, dál jsme je nedokázali přenést. V prostoru, kde se fotbal rozhoduje, nám chyběla kvalita. Také jsme to zdůrazňovali hráčům po první půli. Nechtěli jsme pustit Liberec do vedení, ale stalo se. Po vyrovnání se utkání lámalo. Možná jsme chtěli až příliš dát druhý gól, po naší chybě před šestnáctkou přišel rychlý brejk tři na tři. Soupeř má natolik zkušené fotbalisty, aby si s takovou situací poradil. Chtěli jsme oživit hru střídáním a přišel třetí úder. Rozhodlo se v pokutových územích a tam byl Liberec důraznější,“ shrnoval duel Miroslav Beránek. Náš kouč okomentoval i výkon Filipa Stibůrka, který se premiérově představil od úvodního hvizdu a navíc se mu jako jedinému z domácího týmu podařilo rozvlnit síť. „Od chvíle, kdy dostal Gedeon sedmou žlutou kartu, se s námi připravoval, hráčů na tento post moc nemáme. Jevil se dobře, i dnešní zápas proti těžkému protivníkovi zvládl celkem slušně.“

Jak to viděl trenér hostů
„První půle byla plná nepřesností, k ucelenější akci jsme se dostali někdy kolem dvacáté minuty. Nezmarova šance v úvodu druhého dějství napovídala, že by mohlo dojít ke zlepšení. Náš výkon se o třídu zvedl, vytvořili jsme si i dostatek příležitostí k ohrožení branky a nakonec podle mého názoru zaslouženě vyhráli. Pomohl tomu první gól, i když byl okamžitě negován vyrovnáním,“ uvedl Ladislav Škorpil.

Jak to viděli naši hráči
Slávisté se v hodnocení duelu shodovali. „Rozhodovalo se v důrazu pětadvacet metrů před bránou a blíž, tam nás Liberec předčil, hraje víc v pohodě. Nedokázali jsme se prosadit a slibné akce zakončit,“ přemýšlel brankář Radek Černý. „Začali jsme dobře, ale šlo nám to jen po vápno. Chtělo to nějakou překvapivou přihrávku. Po pauze nás začali přehrávat, po rychlém brejku zvýšili na 2:1 a už si to pohlídali,“ přidal svůj postřeh Tomáš Hrdlička. Kolega z obrany Lukáš Došek přikyvoval. „Celkem vyrovnaný zápas, chyběla nám ale finální přihrávka a důraz, některé momenty jsme měli řešit jinak.“ Na posledních deset minut se na hřiště dostal útočník Petr Švancara, kýžený zvrat však nezařídil. „Přišel jsem a za minutu jsme inkasovali potřetí. Ani jsem se nestačil podívat doleva doprava a bylo zle. Nepodařilo se nám pak vytvořit tlak, kazili jsme lehké balóny. Slovan vyhrál zaslouženě, líp naložil s některými šancemi. Možná nám chybělo štěstí, že se k nám třeba neodrazil v některých situacích míč,“ krčil rameny.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články