Stibůrek: Něco se mi povedlo, ale mrzí mě chyba | SK Slavia Praha
Více

Stibůrek: Něco se mi povedlo, ale mrzí mě chyba

V základní sestavě Slavie se ve včerejším duelu s Libercem objevil i záložník Filip Stibůrek, který je členem kádru našeho béčka. Ligovou premiéru si odbyl ve Starém Městě, na hřiště se však podíval jen na dvě minuty. Zato v sobotu odkopal proti vedoucímu celku 1. Gambrinus ligy celé utkání. I přestože si nevedl špatně, nijak zvlášť nadšený nebyl. „Snad to nebylo nejhorší, ale mám rozporuplné pocity, prohrálo se, navíc jsem asistoval u druhé branky Slovanu,“ říká.

Nervozita Stibůrka nesvazovala. „Čekal jsem, že přijde, ale nic se nedostavilo. Až mě to překvapilo. Kdy jsme se dozvěděl, že nastoupím? Den před zápasen. Ale když dostal v derby Gedeon osmou žlutou, tak už jsem tušil a i trenér mi něco naznačoval.“ Pak se vrátil ke svému vystoupení. „Nějaké přihrávky se mi povedly, ale hlavně mě mrzí ta chyba, po které jsme inkasovali na 1:2. Soupeřovi hráči zachytili mojí rozehrávku a šli do brejku, který jsem už nechytl.“ Nakonec jsme prohráli 1:3 a právě jediný úspěch Slavie zaznamenal náš středopolař. „Bylo to po rohu. Myslím, že Kuka šel do brankáře, já si počkal na odražený balón a poslal ho pod břevno. Lízlo to ještě Hrdličku, takže jsme se trefili tak napůl,“ popisuje s úsměvem vyrovnávací gól.

Vzápětí zvážní. „Liberec hrál dobře, mají výbornou obranu, jsou skvěle organizovaní. Vždy se dá hrát to, co dovolí soupeř. My si nevytvořili moc šancí,“ přemýšlí nad příčinami porážky záložník, na kterého se na Strahov přišli podívat kamarádi, bratr i rodiče. „Táta mi říkal, že můj výkon pošramotila ta chyba, ale že jsem jinak hrál slušně. Rád bych se do sestavy ještě dostal, doufám, že se mi to povede,“ uzavírá.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články