Novotný chce být v létě fit | SK Slavia Praha
Více

Novotný chce být v létě fit

Středeční semifinálový zápas domácího poháru proti Ostravě si nenechá utéct ani Pavel Novotný. Vleklé potíže se zády mu neumožní nastoupit, a tak alespoň usedne do hlediště. „Bude to velice těžký zápas, ale věřím v postup,“ říká.

Ostrava nebude podle Novotného lehký soupeř. „Jsou velice nebezpeční v útoku. Trenér Jarabinský mužstvo dobře poskládal, dává šanci mladým. Když si je ale pohlídáme vepředu, máme šanci. Určitě chceme postoupit, máme na to,“ zamýšlí se. Jakoukoliv lehkovážnost však rázně odmítá. „O podcenění nemůže být řeč, jen důvěřujeme vlastním silám.“

Pak se dá do popisu vlastního zdravotního stavu. „Před týdnem jsem se vrátil z rehabilitačního centra v Košumberku, je to asi třicet kilometrů za Pardubicemi. Doporučil mi to tam náš asistent Honza Netscher, byl tam například i Tomáš Dvořák. Od rána od osmi do čtyř hodin odpoledne jsme měl co dělat. Posilování, cvičení, bazén a další,“ vypočítává. „Co mi vlastně bylo? V minulých letech jsem měl problémy s koleny, třísly a kotníky. V zimě jsem si však myslel, že už je všechno v pořádku. Ale tělo nebylo připravené a nevydrželo zátěž. A pak se to vezlo, ozvaly se záda, břicho, prostě jsem celkově nevydržel,“ vrací se k neradostnému období.

Odevzdanosti slávistický zadák nepropadl. „Samozřejmě mě to štvalo, ale nic s tím nic nenadělám. Trpělivě čekám. Včera jsem poprvé trénoval s klukama s balónem, ale bude to těžké. Kdybych stihl do konce sezóny ještě nějakou lavičku, byl bych šťastný. Chci být však stoprocentně připravený na letní přípravu. Bude to bolet, budu muset všechno dohnat. Ale v návrat pevně věřím,“ uzavírá.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články