Michal Vorel: Dělal jsem jen svoji práci | SK Slavia Praha
Více

Michal Vorel: Dělal jsem jen svoji práci

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Série jarních výher a vítězství na hřištích soupeřů v neděli večer na jihu Moravy pro Slavii skončily.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Série jarních výher a vítězství na hřištích soupeřů v neděli večer na jihu Moravy pro Slavii skončily. Za to, že pokračuje řada zápasů bez porážky, mohou červenobílí vděčit zejména Michalu Vorlovi.

„Dělal jsem jen svoji práci, střelci ze Slovácka mě naštěstí trefovali. Kdyby mě několikrát obstřelili, tak jsem tu stál v úplně jiné pozici a čelil bych vaší kritice,“ říkal slávistický gólman po zápase žurnalistům.

„Dneska to vyšlo mně, nevyšlo to možná někomu jinému, přece nebudu hnedka vykládat, v jaké jsem super formě. Čeká nás složitý zápas s Plzní, pak derby, ty rozhodující chvíle teprve přijdou,“ dodával skromně Vorel.

Michal Vorel nezkrášloval ani průběh zápasu. „Střídali se v šancích jako na běžícím páse, naštěstí to ani jednou nevyřešili dobře, chyběl jim důraz v zakončení. Nebyly to snadné situace, když na vás střílí útočník ze dvou metrů, můžete jen vykrýt prostor a přát si, aby vás trefil,“ popsal gólové šance Slovácka.

Ty přišly zejména po vyloučení Radka Dosoudila. „Soupeři jsme to zbytečným faulem nabídli jako na zlatém podnose. Ten zákrok vůbec nic neřešil, byl na půlce. Po vyloučení bylo Slovácko lepším mužstvem,“ uznal brankář.

Vorel musel v úplném závěru řešit také přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. „Krajním hráčem, který staví zeď, bývá Standa Vlček, který už nebyl na hřišti. Musel jsem na kluky hodně křičet,“ uvedl Vorel k situaci, kterou nakonec stejně jako ty ostatní zvládl.

„Jsem rád, že jsme branku nedostali, i když kolik šancí Slovácko mělo, vám neřeknu, nestačil jsem si to zapisovat,“ usmál se s trochu unaveným úsměvem.

Radost po utkání neměl samozřejmě ani Dušan Švento. „Slovácko nehraje špatný fotbal, i když jsou poslední a dnes to potvrdili . Podržel nás Michal Vorel. Místo v útoku pro mne bylo trochu nové, seznamoval jsem se s ním. Měl jsem přesto výbornou šanci, kterou jsem měl dát, byla to tutovka, zápas by se vyvíjel jinak. Chtěl jsem vystřelit technicky k tyči, vůbec se mi střela nepovedla,“ mrzelo slovenského reprezentanta.

Po vyloučení jsme už jenom bránili a čekali na protiútoky. Za cenný bod vděčíme Michalu Vorlovi, odchytal výborný zápas,“ uzavřel svůj komentář Švento.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články