Karel Jarolím prodloužil smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

Karel Jarolím prodloužil smlouvu se Slavií

PRAHA – Trenér Karel Jarolím spojil svoji budoucnost s klubem svého srdce. V pondělí krátce po půl druhé na slunečné terase hotelu v malebné části Malé Strany podepsal se Slavií Praha novou smlouvu na další tři roky s jednoroční opcí.
PRAHA – Trenér Karel Jarolím spojil svoji trenérskou budoucnost s klubem svého srdce. V pondělí krátce po půl druhé na slunečné terase hotelu v malebné části Malé Strany podepsal se Slavií Praha novou smlouvu na další tři roky s jednoroční opcí.

„Jsme velice rádi, že trenér Karel Jarolím využil nabídku na prodloužení smlouvy. Uzavření dlouhodobé smlouvy vnímáme jako projev vzájemné důvěry a ocenění dosavadní spolupráce. Věříme, že budoucnost klubu bude spojena se sportovními úspěchy, jejichž nedílnou součástí trenér Jarolím bude,“ uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal.

„Nabídka prodloužení smlouvy je pro mne velkou poctou, beru ji jako výzvu k tomu, abychom se Slavií něco dokázali,“ uvedl trenér Karel Jarolím po podpisu smlouvy.

„Dnešní podpis je pro mne také důkazem toho, že jsme za dva roky udělali kousek práce, na který bych rád navázal nějakým slušným výsledkem,“ dodal trenér.

„Slavia je pro mne srdeční záležitostí, mnohé jsem v ní prožil. Projevenou důvěru se budu snažit splatit prací. Blíží se otevření stadionu, který bude nejmodernější u nás. Rád bych se dočkal nejenom prvního utkání v Edenu, ale také toho, že by právě tam Slavia hrála Ligu mistrů,“ prozradil slávistický trenér své přání do budoucích tří let.

„Přál bych si, aby vedení Slavie, fotbalisté, realizační tým i fanoušci a všichni, kdo Slavii přejí, měli dobrý pocit z dobře odvedené práce. Tím největším přáním pak zůstává Liga mistrů, která je pro všechny slávisty tím největším snem.“

A osobní přání? Nechtěl by trenér přece jenom prožít při koučování svého týmu více klidu? „Někdy by to klidnější mohlo, ale myslím si, že asi nebude, to prostě v tréneřině nejde,“ usmál se slávistický staronový trenér.

Karel Jarolím (23.8.1956) spojil s červenobílým dresem už svoji hráčskou kariéru, hrál ve Slavii v letech 1977-1978, pak sedm sezón od roku 1980 do roku 1987, kdy odešel do FC Rouen. Do našeho klubu se vrátil v sezóně 1991-1992. Ligovou kariéru v české lize pak dokončil ve Viktorii Žižkov, Benešově a v Bohemians Praha.

Jako trenér ve Slavii poprvé působil jako asistent v letech 1999-2000, v následující sezóně dovedl tým na druhé místo už jako hlavní kouč. Po působení ve Francii a v Uherském Hradišti přišel do Slavie v létě roku 2005. Své svěřence dovedl v létě 2005 na druhé a v poslední sezóně na třetí místo, Slavia jako první český tým postoupila ze skupiny Poháru UEFA.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články