Sankovič dostal fax ze Slovinska | SK Slavia Praha
Více

Sankovič dostal fax ze Slovinska

Včerejší remízový duel s Příbramí absolvoval i náš obránce Goran Sankovič, který nastoupil na místě distancovaného Adama Petrouše. Ze zápasu měl smíšené pocity. „Defenzivně to docela šlo, ale v ofenzívě nám scházela finální přihrávka. Chyběl i Ríša Dostálek, který by posbíral odražené balóny a střílel z dálky. Ale to samozřejmě není omluva. Nevyšlo nám to, nehráli jsme, co nám řekl trenér. Pořád to byly nakopávané míče, nesnažili jsme se hrát po zemi do nohy,“ hodnotil střetnutí.

„Neměli jsme formu, se kterou jsme vyrukovali na Ostravu nebo remizovali na Spartě,“ přemýšlel nad příčinami bodové ztráty. „Alespoň, že jsme udrželi čisté konto. Měli jsme i štěstí, Siegl měl dvě stoprocentní šance. V některých fázích nám to trochu vzadu skřípalo, hráči Příbrami se dostávali k nebezpečným centrům,“ přiznal.

Gólem smrděla podle Sankoviče zejména příležitost hostů z 67. minuty. „Nebylo to nic příjemného, Siegl si zpracoval centr z levé strany a vystřelil, Černý se naštěstí vyznamenal,“ pochválil brankáře.

I přestože se nám nepodařilo dotáhnout na klokany, kteří zaváhali doma s Blšany, si obránce myslí, že nic není ztraceno. „Mají dva body náskok, ale my jich můžeme získat šest, teď musíme vyhrát v Olomouci. Bohemka má těžký los, uvidíme,“ přemýšlel Sankovič, který si může jako jediný slávista zahrát na Mistrovství světa. „Vypadá to, že pojedu. Dostal jsem ze Slovinska faxovou pozvánku na přípravu, která začíná 10. května.“

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články