Za převahu a šance se body nedávají | SK Slavia Praha
Více

Za převahu a šance se body nedávají

PRAHA – „Fotbal se hraje na góly, za hezký fotbal a neproměněné šance nám nikdo body dávat nebude,“ nehledal žádné výmluvy po zápase záložník Matej Krajčík. „V prvním poločase jsme dávali Plzni příliš mnoho prostoru, dali nám branku, mohli jsme vzápětí vyrovnat, nepovedlo se.“
PRAHA – „Fotbal se hraje na góly, za hezký fotbal a neproměněné šance nám nikdo body dávat nebude,“ nehledal žádné výmluvy po zápase záložník Matej Krajčík.

„V prvním poločase jsme dávali Plzni příliš mnoho prostoru, dali nám branku, mohli jsme vzápětí vyrovnat, nepovedlo se.“

 

Během pauzy se v šatně hlasy nezvyšovaly. „V kabině se o přestávce nic nevídaného nedělo, hecli jsme se, že to zvládneme, že jsme otočili i jiné zápasy, tak to dokážeme i s tímhle.


Ve druhém poločase jsme hráli mnohem lépe, ale branku jsme bohužel nedokázali vstřelit,“ popsal Krajčík průběh zápasu.

 

Sám branku dal, ta ale neplatila. „Nechci se k tomu vracet, měli jsme dát jiné góly,“ zakroutil hlavou. „Prohráli jsme doma, je jasné, že bychom tu měli vyhrávat, ale nemůžeme zvítězit pokaždé. Všichni klopýtají, teď to potkalo nás. Musíme zvednout hlavy a jít dál,“ dodal slovenský reprezentant.

 

Lukáš Jarolím měl důvodů ke smutku víc. Nejenom že jeho tým promarnil šanci získat v čele tabulky velký náskok, navíc kvůli čtvrté žluté přijde o slavné derby.


„Byl to zákrok na žlutou kartu. Já jsem nechtěl dostat zbytečné napomínání třeba za nesportovní chování, fotbal se bez faulů bohužel nehraje,“ mrzelo ho.

 

„Možná je někdy potřeba mít i víc štěstí, snad se od nás neodvrátilo úplně. Měli jsme šancí spoustu na to, abychom dnes vyhráli, výsledek nás mrzí.“

 

Oba fotbalisté nezapomněli na naše fanoušky, kteří stejně jako oni bojovali o výsledek do poslední vteřiny.

 

„Celou sezónu máme fantastický kotel, cítíme to, bojují o to s námi. Ostatní lidi se chytli a vytvářejí tak skvělou atmosféru. Ženou nás dopředu a je to znát. Mrzí mne jen, že jsme jim nedokázali udělat radost,“ poděkoval za všechny příznivcům kapitán.

 

V minulosti se tým mnohdy podpory při špatném vývoji utkání nedočkal. „Bylo to příjemné cítit podporu i po prohraném zápase. Fanoušci zpívali chorály, fandili, cítíme to stále, že nám přejí, abychom to dotáhli. Uděláme všechno proto, abychom mohli příště znovu slavit výhru,“ slíbil Matej Krajčík.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články