Blíží se slavné derby | SK Slavia Praha
Více

Blíží se slavné derby

PRAHA – „Derby je utkáním dvou nejpopulárnějších klubů, je o to zajímavější, že se v současné situaci střetávají týmy, které bojují o titul. I když si stále myslím, že o první místo stále hrají Liberec i Mladá Boleslav,“ řekl na úvod tiskové konference k 265. derby, která proběhla ve čtvrtek v jednom z malostranských hotelů...
PRAHA – „Derby je utkáním dvou nejpopulárnějších klubů, je o to zajímavější, že se v současné situaci střetávají týmy, které bojují o titul. I když si stále myslím, že o první místo stále hrají Liberec i Mladá Boleslav,“ řekl na úvod tiskové konference k 265. derby, která proběhla ve čtvrtek v jednom z malostranských hotelů slávistický trenér Karel Jarolím.

Kromě něj byli přítomni také Stanislav Vlček, trenér Sparty Michal Bílek, kapitán letenských Tomáš Řepka a také dva bývalí hráči – Petr Herda a Václav Mašek.

O významu pondělního utkání nikdo z nich nepochyboval. „Bude se hrát před vyprodaným stadionem, bude to svátek pro fanoušky obou klubů.

Vím, že příznivci jsou ochotní odpustit neúspěch v jiných zápasech, ale v derby ne, i když se bude hrát o stejně hodnotné body jako v jiných zápasech,“ dodal náš kouč.

Derby bylo vyprodáno během patnácti hodin předprodeje, což je zřejmě u ligového střetnutí v I. Gambrinus lize rekordní čas.

„Na zápas se všichni těšíme, diváci se určitě budou bavit. Rádi bychom zapomněli na výpadek s Plzní a vrátili se ke hře, které nás celé jaro zdobila,“ řekl novinářům Stanislav Vlček.

Kapitán Sparty neztrácel po nevydařeném výkonu v Českých Budějovicích optimismus. „Na podzim jsme se Slavií remizovali, teď se chceme dostat na první místo. Výhra nám pomůže na cestě k titulu.“

Stanislav Vlček jen připomněl, že Slavia vede o dva body. „Věřím, že nejméně o ty dva body povedeme i v pondělí po zápase,“ řekl s nadhledem.

Na celém setkání bylo znát, že se středeční utkání ani jednomu z týmů nepovedla. „Bylo to zklamání pro nás a hlavně pro naše fanoušky. Věřím, že je dokážeme udobřit a zase pozvat do ochozů. Prohráli jsme po šestnácti zápasech, je to za námi, k fotbalu prohry patří.“

Michal Bílek přiznal, že jeho tým je tam, kde nechtěl být. „Slavia má lepší postavení v tabulce, je ve výhodě a jsou favority. Případné vítězství nás ale dovede na první místo, naše motivace je obrovská.“

Karel Jarolím bude muset řešit absence v sestavě. Už teď je jasné, že nebude hrát Lukáš Jarolím, nenastoupí také Radek Dosoudil, oba kvůli trestům za karty. Nejistý je stále start Martina Latky a Petra Jandy. „Už ale trénují, uvidíme, jak na tom budou,“ uvedl k tomu náš trenér. „Bude čas najít optimální složení, musíme zvážit všechny možnosti,“ dodal.



Záznam tiskové konference si můžete prohlédnout na stránkách našeho mediálního partnera eFotbal.cz, kde také můžete po derby sledovat přímý přenos pozápasové konference s oběma trenéry.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články