Dorostenci prohráli na Slovácku, derby se Spartou se nehrálo | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci prohráli na Slovácku, derby se Spartou se nehrálo

1.FC Slovácko - Slavia „A“ dor. 2:0 (1:0), I.liga SD, sobota 21.4.2007
Slavia: Marek Boháč – Martin Dostál, Jan Hošek, Jan Řehák, Pavel Mišák – Štěpán Šimeček (72. Petr Novotný), David Sobíšek, Jan Markuzi, Jan Bezděk (80. Michal Uhlíř) – Adam Klavík, Milan Vukovič.

Souboj A dorostu se Slováckem se odehrál na perfektním, nově položeném trávníku stadionu ve Starém Městě. Slavia do zápasu vstoupila parádně a hned od prvních minut domácí přitlačila. Už v 15. minutě ale nečekaně přišel klíčový okamžik. Šimeček si na vápně špatně pokryl míč, domácí hráč jej obral a přesně zakončil. Slavia se přesto nevzdala a dál bojovala. V zápase jsme byli jednoznačně lepší, ale nedokázali jsme proměnit šance. „Gól můžeme dostat, to se stane. Ale musíme nějaký dát. Měli jsme spoustu šancí, řadu standardek, ale bohužel bez gólového efektu,“ hledal důvody porážky po zápase trenér Daniel Šmejkal. Vystřelili jsme na bránu víc než dvakrát tolik střel co soupeř. Poměr rohových kopů byl pro nás dokonce 13:1. Fotbal se ale hraje na branky a ty dalo Slovácko. Minutu před koncem domácí pečetili výsledek druhým gólem z penalty. „Nemohli jsme se prostě trefit, chybělo i trochu štěstí. “ shrnul zápas Šmejkal. - M.Kaňka -

1.FC Slovácko - Slavia „C“ dor. 3:2 (2:1), I.liga SD, sobota 21.4.2007
Branky Slavie: Štefan, Vyhnal
Slavia : Tomáš Thiel – Jakub Martinec (66. Petr Staněk), Jonáš Moc, Ondřej Běloušek, Sebastián Novák (77. Michal Rejka) – Radek Štefan, Petr Kolařík, Pavel Vyhnal, Štěpán Zahálka (70. Tomáš Červinka) – Petr Mareš, Alois Hyčka (56. Miloš Mirkovič)

V sobotu jsme hráli ve Starém Městě na krásném novém trávníku s celkem 1.FC Slovácko. Přestože cílem do úvodu zápasu byl koncentrovaný vstup do utkání, tak opak byl pravdou, už po 14 minutách jsme prohrávali pro hrubých chybách v obraně 2:0! Teprve pak jsme začali hrát lépe a výsledkem byl ve 30.minutě krásný gól Štefana. Poměrem 2:1 také skončil 1. poločas. Druhý poločas jsme začali náporem, vytvářeli si šance a v 57.minutě prodloužil za sebe míč hlavou Mareš a Vyhnal vyrovnal na 2:2. Jenže 4 minuty poté se Slovácko po standardní situaci ujalo opět vedení – 3:2. Slavia pak vytvořila na domácí obrovský tlak, soupeře jsme jednoznačně přehrávali i přestříleli, branku jsme však již nevstřelili. Vzhledem ke kvalitní hře ve 2.poločase a množství šancí  je skutečně škoda, že jsme nedokázali na hřišti Slovácka bodovat.


B a D dorosty měly hrát derby na Spartě, ta byla ale kvůli závadě na vodovodu odložena na 9. května.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články