B dorost vyhrál derby na Spartě | SK Slavia Praha
Více

B dorost vyhrál derby na Spartě

V dohrávaném derby B-dorostu předčila Slavia Spartu. Mladší dorostenci budou své derby dohrávat 9. května.
AC Sparta Praha „B“dor. -Slavia „B“dor. 2:3 (0:0), ČLSD, středa 25.4.07

Branky: Fuglíček, Krajčovič, Balcar
Slavia: Marek Boháč – Evgeny Shengof, Pavel Čmovš, Jan Neuberg, Lukáš Palko – Antonín Fuglíček (64´ David Smělý), Stanislav Komínek, Vojtěch Přeučil (46´ Radek Šulc), Zdeněk Čechák (46´ Martin Jíša) – Vít Balcar (81´ Huari Bambur), Peter Krajčovič

K dalšímu utkání jarní části České ligy staršího dorostu jsme zavítali do sparťanského tréninkového centra na Strahově. Dohrávalo se odložené utkání 22.kola z neděle 22.4. Toto derby mělo kromě jiného zvláštní náboj v tom, že jsme chtěli v tomto utkání potvrdit první místo v tabulce a zvýšit náskok před svými pronásledovateli, kdežto Sparta musela nutně bodovat, jelikož se ocitla v pásmu sestupu. Od začátku utkání si domácí, posíleni o několik hráčů „A“ dorostu, vytvořili tlak a my jsme hráli velmi bojácně a ustrašeně. Téměř jsme se k ničemu nedostali, vůbec nefungovala záložní řada a soupeře jsme za celý 1. poločas prakticky neohrozili, o čemž svědčí pouze dvě naše střely na branku soupeře za celých 45 minut!

Hráči rovněž neplnili taktické pokyny, které jsme si řekli v šatně před utkáním. Jako kdyby si naši hráči vzali „příklad“ z pondělního prvoligového derby! V této části utkání můžeme poděkovat jen našemu brankáři Boháčovi, který předvedl několik vynikajících, až famózních zákroků a jen jeho zásluhou jsme doslova „přežili“ první poločas za stavu 0:0!

O přestávce se v šatně konala menší bouřka a provedli jsme posuny na některých hráčských postech a dvě hráčské změny. Okamžitě po zahájení druhého poločasu jsme změnili styl hry a na hřišti bylo úplně jiné mužstvo. Do soupeře jsme se doslova zakousli a ten najednou nevěděl, kde dřív zasahovat.

V 50.min. po přihrávce ze středu zálohy se dostal k míči Balcar, který předvedl svůj typický průnik. Po levé straně obešel několik hráčů soupeře, pronikl s míčem až do pokutového území a zde podél brankáře přihrál míč před branku. Zde si naběhl Fuglíček a uklidil míč do sítě – 1:0 pro Slavii!

O pár minut později, přesně v 63.min., jsme předvedli obdobnou akci, tentokrát po pravé straně, kde se k míči dostal opět Balcar a stejným způsobem, „akce jak přes kopírák“, pronikl do pokutového území, opět přihrál před branku kam si naběhl Krajčovič a umístil míč do sparťanské sítě – 2:0!  Nadále jsme ohrožovali branku soupeře svojí aktivní hrou. Provedli jsme další střídání a po dvouminutovém pobytu na hřišti se na pravém okraji zálohy v 66.min. dostal k míči Smělý, nacentroval míč na přední tyč sparťanské branky. Tam byl na svém místě Balcar a z voleje trefil míč do soupeřovy branky – 3:0!

V těchto fázích utkání (prvních 25 minut druhého poločasu) jsme předváděli excelentní výkon a měli ještě další šance. V 74.min. trefil odražený míč od země v pokutovém území ruku Smělého a rozhodčí bez zaváhání ukázal na značku pokutového kopu. Exekutor domácích však poslal míč vedle naší branky! Utkání se přitvrdilo, ale fauly byly většinou pískány pouze v náš neprospěch, a soupeř tak zahrával velké množství standardních situací. V 77.min. jsme se dopustili hrubé chyby v defenzivní činnosti a umožnili tak soupeři snížit. Dvoubrankové vedení jsme udrželi až do 90.minuty.

Avšak ještě zdaleka nebyl konec utkání, protože rozhodčí nařídil sedmiminutové nastavení. V 92.min. jsme chybovali na pravé straně obrany a zcela volný hráč Sparty v našem pokutovém území snížil na 2:3. V závěru utkání nás opět několika excelentními zákroky podržel brankář Boháč a jeho zásluhou jsme dotáhli utkání do vítězného konce. Za předvedenou hru ve druhém poločase je nutné pochválit celý tým, zejména za velmi kvalitní kolektivní výkon a bylo vidět to správné slávistické srdce! Někteří hráči dohrávali utkání na pokraji fyzických sil a doslova v křečích.
-J.Neuberg -

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články