Nedělní idylka | SK Slavia Praha
Více

Nedělní idylka

Jestliže si slávisté potřebovali během ligové přestávky potvrdit vzestup formy, byl Synot ideální příležitostí. A opravdu: na strahovském hřišti, které připomínalo louku po průjezdu tankové brigády, jsme nasázeli moravákům pět flastrů. Obě mužstva hrála s chutí, padaly pohledné branky - po delší době se trefil Tomáš Došek, stejně tak Luděk Zelenka, který dal dokonce góly dva (elegantní byla především první branka, při které nasadil Zelí gólmanovi zkušenou kliku a následně doklepl do zívající kasy). Vypadá to, že se konečně podařilo prolomit střeleckou smůlu, která nás donedávna provázela. O kvalitu utkání se staral i Synot, který statečně vzdoroval pěknými kontragóly - zejména Abrahámova střela, kdy křížnou střelou přes celé vápno vymetl vingl, stála za to.
K vítězství nás dotlačil chytrý výkon dopředu - za zmínku stojí situace, kdy spolu s balónem centroval Ulich do vápna soupeře i svou kopačku. Soupeř znejistěl, čehož využil po několika minutách Vladyka, který se trefil po ideálním Zelenkově přituknutí. Škoda jen, že Dostálek, který hrál jinak velmi dobře, neproměnil penaltu. Náladu nakonec znovu vylepšil Ivo, který jistil výsledek elegantním obloučkem několik minut před koncem utkání. Pomáhal také hlasatel, který se snažil zmást rozhodčího oznámením o Ličkově gólu do boční sítě.
Slávisté nám začali dělat znovu radost, když i na tak mizerném povrchu zahráli velmi dobře. Nová taktika "centr-střela-gól" se zdá optimální, navíc použijeme-li jednoduchou matematiku, kdy Sparta dostala čtyřku a Synot bůra, výsledek sobotního utkání je nasnadě: Teplice pojedou domů s brekem.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články