Kalivoda byl u tří branek | SK Slavia Praha
Více

Kalivoda byl u tří branek

PRAHA/HORNÍ POČERNICE – Béčko si připsalo tři povinné body v souboji s beznadějně posledními Blšany. U všech tří branek byl David Kalivoda, který sám mohl další dva góly přidat...

PRAHA/HORNÍ POČERNICE – Béčko si připsalo tři povinné body v souboji s beznadějně posledními Blšany. U všech tří branek byl David Kalivoda, který sám mohl ještě další dva góly přidat, dvakrát mu ale vykopli míč z brankové čáry obránci. Z kádru áčka odehráli utkání také Theo Gebre Selassie, Ondřej Šourek a brankář Josef Kubásek, který ve druhém poločase chytil penaltu.


Už v první minutě pálil aktivní Kalivoda za vápnem a míči v cestě do branky musel zabránit obránce na brankové čáře. V osmé minutě Kalivoda krásně uvolnil Klavíka a jeho přihrávku nasměroval do sítě zblízka Vukovič.


Byl to znovu Kalivoda, kdo založil i druhou gólovou akci přihrávkou do strany na Zahálku, jeho centr pak proměnil v druhou branku Klavík.


Pak musel vystřídat pro zranění útočník Vukovič, do útoku se přesunul Kovařík. Třetí branku přidal sám Kalivoda, když prošel středem obrany a zavěsil míč pod břevno.


Po přestávce trochu ubylo šancí, Zahálkův křižný volej letěl těsně vedle tyče. Blšany se dostaly k ohrožení branky po rohovém kopu, Veverkův centr z rohu spadl na břevno.


Největší šanci korigovat stav měli hosté sedm minut před koncem, kdy se po ruce ve vápně kopala penalta, Jendruščákovu ránu ale Kubásek s přehledem kryl.


Tři minuty předtím mohl dát branku Kalivoda, ale jeho oblouček přes brankáře stačil vykopnout Trap.


„Chtěl jsem, abychom začali aktivně, napadali rozehrávku soupeře a rychle vstřelili branku a to se nám podařilo,“ uvedl trenér Miroslav Janů, který pochválil všechny hráče, kteří přišli z áčka. „Tak to má vypadat, není to povinnost nebo trest, ale možnost odehrát zápas a pomoci. Gebre Selassie, Šourek i Kalivoda odvedli velice dobrý výkon.“ Trenér také přiznal, že myšlenkami je už u dalšího zápasu v Karlových Varech.


„Všichni víme, v jaké situaci béčko je, proto jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci. V kádru áčka je nás hodně, do nominace na ligu jsem se nedostal, proto jsem nastoupil dnes tady,“ uvedl David Kalivoda pro náš web.



Slavia B – Blšany 3:0 (3:0)
Branky: 8. Vukovič, 16. Klavík, 36. Kalivoda
Slavia B: Kubásek – Gebre Selassie, Šourek, Kopříva, Švamberg – Zahálka (85. Pich), Kalivoda, Kobler, Kovařík (75. Bayer) – Vukovič (19. Starý), Klavík

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články