B-dorost vyhrál na Spartě! | SK Slavia Praha
Více

B-dorost vyhrál na Spartě!

Přinášíme vám tradiční zpravodajství ze zápasů dorostu, blýskl se B-dorost, který vyhrál o tři branky na Spartě.
FC Vysočina Jihlava - Slavia „A“ dor. 0:3 (0:2), I.liga SD, neděle 13.4.08
Branky: Kindel (pen.), Přeučil, Urban
Slavia: Valeš Roman – Sobišek David , Šulc Radek, Čmovš Pavel, Cimpl Marek – Jíša Martin (71´ Neuberg Jan), Felcman Jan, Kindel Marek, Přeučil Vojtěch (77´ Šimeček Štěpán) - Hošek Petr, Krajčovič Peter (57´Urban Daniel)

Do utkání na půdě jihlavských Ježků jsme nevstoupili dobře a jen díky brankáři Valešovi jsme „přežili“ úvodní slabou hru naší obrany. Po 15´ se naši hráči začali prosazovat a výsledkem byl faul v pokutovém území domácích na Krajčoviče a nařízená penalta, kterou s jistotou proměnil Kindel - 0:1.Vývoj utkání však nabyl dramatičnosti o 5 minut později, kdy náš brankář Valeš fauloval domácího hráče, ale své zaváhání napravil a nařízený pokutový kop chytil. Do šaten se šlo ale s dvoubrankovým rozdílem, kdy krásnou akci po ose Felcman – Hošek – Krajčovič ukončil Přeučil a zvýšil na 0:2. Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem rozhodnout utkání a prosazovat se proti silovému soupeři kombinační hrou. Je nutno podotknout, že nás podržel brankář Valeš a jen díky jemu jsme neinkasovali. Rozhodnutí přišlo 15´ před koncem, kdy se prosadil Urban a zvýšil na konečných 0:3 pro Slavii. Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: Potvrdilo se, že utkání bude náročné a i když se našim obráncům nedařilo, jsem velmi rád, že jsme dokázali vstřelit soupeři 3 branky a vyhrát. Soupeř hrál velmi dobře a je nutno pochválit brankáře Valeše, že jsme neinkasovali. Chválím celé mužstvo, které předvedlo týmový výkon. Je důležité, že hráči po dlouhodobých zraněních (Hošek, Felcman, Přeučil a Neuberg) se zapojili a potvrdili, že jsou velmi kvalitními hráči. - J.Saňák -

AC Sparta Praha – Slavia „B“ dor. 0:3 (0:1), ČLSD, neděle 13.4.2008
Branky: Mirkovič, Kysela, Zahálka
Slavia: Ondřej Vahala – Alois Hyčka, Robert Kysela, Ondřej Běloušek, Sebastián Novák – Michal Rejka (81´ Jaroslav Večeřa), Ondřej Vaněk, Petr Kolařík, Zdeněk Čechák (68´ Štěpán Zahálka) – Pavel Vyhnal (89´ Michal Poláček), Miloš Mirkovič (76´ David Kuťák)

V dalším kole ČLSD jsme zavítali na horkou půdu odvěkého rivala Sparty. V tomto dorosteneckém derby jsme chtěli zvítězit, ale na rozdíl od našeho soupeře jsme se na utkání neposílili žádným hráčem z „A“ dorostu. Do soupeře jsme se pustili od začátku a udávali jsme tempo hry. Soupeř se hned v úvodu dopustil hrubé chyby v obranné činnosti. Již ve 4. min. sparťanský stoper nezpracoval dlouhý vysoký míč, který z vlastní poloviny vyslal Čechák a doslova „promáchl“. Míče se okamžitě zmocnil Mirkovič a svůj samostatný únik zakončil brankou - 0:1! To byl pro domácí velký šok a my jsme si vytvářeli další šance. Během prvního poločasu jsme měli další dvě velké gólové příležitosti, ale branku jsme nedali. Soupeře jsme vůbec nepustili do vážnější šance, a tak poločas skončil naším slibným vedením. Do druhého poločasu jsme vstupovali s jasným cílem nadále udávat tempo hry a dotáhnout utkání do vítězného konce. Oproti prvnímu poločasu se hra více vyrovnala a domácí nás začali zlobit. My jsme však nadále pokračovali v útočné hře a potřebovali jsme dát další branku. Nutno podotknout, že v těchto fázích utkání nás několikrát podržel náš brankář Vahala, který svými reflexními zákroky soupeře doslova vychytal. Naše útočné snažení dosáhlo svého cíle až v 69. min., kdy jsme zahrávali standardní situaci z levé strany poblíž poloviny hřiště. K míči se postavil Vaněk a přesně nacentroval do pokutového území a nabíhající Novák hlavičkoval na branku soupeře. Domácí brankář tuto střelu jen vyrazil a dobíhající Kysela už dopravil míč do sítě – 0:2! Po této brance jsme se trochu uklidnili a začali hrát více na jistotu. Tím jsme opět dovolili domácím, aby nás ještě trochu pozlobili. Nicméně jsme je už do vážnější brankové příležitosti nepustili. S blížícím se závěrem začala hrát Sparta pouze na tři obránce a nám se tak naskytla větší příležitost na brejkové situace. Opět jsme začali více zlobit v útoku a vytvořili si další šance. Využít jsme dokázali až tu opravdu poslední, a to v 93. min.(rozhodčí nastavil 3 minuty), kdy se při rychlém protiútoku dostal k míči střídající Poláček a vyslal kolmou přihrávkou do levé strany nabíhajícího Zahálku. Ten uplatnil svou rychlost a v samostatném nájezdu z levé strany prostřelil vybíhajícího brankáře – 0:3! Hned po rozehrání rozhodčí zápas ukončil. Náš tým předvedl vynikající kolektivní výkon a hlavně pěkný, moderní a atraktivní fotbal, který se musel líbit velmi dobré divácké návštěvě. - J.Neuberg -

FC Vysočina Jihlava - Slavia „C“ dor. 0:1 (0:1), I.liga MD, neděle 13.4.08
Branky: Pospíšil (Hanousek)
Slavia: Patrik Malina – Dan Galus, Tomáš Pospíšil, Ondřej Jech, Lukáš Mráz – Jakub Hájek, Marek Hanousek, Filip Duranski, Evžen Čižikov (Petr Kučera) – Michal Bohata (Daniel Šindelář), Jan Pázler (Jakub Trpišovský)

O víkendu jsme zajížděli na hřiště Vysočiny Jihlava, se kterým jsme na podzim prohráli 0:2. Do utkání jsme vstoupili aktivně a hned v úvodu jsme si vytvořili několik dobrých gólových příležitostí. Bohužel ani jedna neskončila v brance soupeře. Naše střelecké trápení trvalo do poloviny prvního poločasu, kdy se trefil Pospíšil hlavou z rohu. Do konce poločasu se scénář hry nezměnil, měli jsme častěji míč na kopačkách, dobře jsme kombinovali, ale nedokázali jsme se prosadit. Do druhého poločasu nastoupili hosté se třemi novými střídajícími hráči. Hra se vyrovnala, ale naštěstí pro nás se již skóre nezměnilo a vezeme 3 body z venku. - R.Kohoutek -

AC Sparta Praha – Slavia „D“ dor. 5:1 (2:1), ČLMD, neděle 13.4.2008
Branka:
Veselý
Slavia: Jiří Měsíček – Adam Hofman (62. Jakub Šimkovský), Ladislav Brůžek, Jan Mikula, Jan Sudek – Luboš Tusjak (44. Petr Pařízek), Ondřej Petrák, Lukáš Šlehofer, Daniel Veselý – Filip Žák (41. Jakub Goiš), Vladimír Halama (68. Filip Melecký)

V nedělním zápase České ligy mladšího dorostu jsme zavítali na půdu největšího rivala Sparty Praha. Bohužel už v 1.minutě soupeř zahrával autové vhazování a po centru z levé strany zásluhou Jeřábka vedla Sparta 1:0. Odpověď Slavie však nenechala na sebe dlouho čekat a už v 6.minutě Veselý vyrovnal na 1:1. V následujících minutách měl soupeř sice více ze hry, ale pozornou obranou jsme Spartu do šancí příliš nepouštěli. Ve 25. minutě však Sparta rozehrála standardní situaci, kterou se ujala vedení 2:1. Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem skóre otočit, hrát daleko aktivněji, ale bohužel už ve 44.minutě Sparta zvýšila skóre na 3:1 a chvíli poté na 4:1. Od této chvíle jsme se už vůbec nedostali do zápasu, Sparťané v 68.minutě vstřelili branku na 5:1. „Musím sportovně uznat, že tentokrát byla Sparta lepším mužstvem a vítězství si zcela zasloužila, nicméně doufám, že pro nás bude tato prohra s kvalitním soupeřem velkým poučením do dalších jarních zápasů“, zhodnotil utkání trenér Miroslav Jíra. - M.Jíra -

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články