Dorostenci hráli florbal na vozíku | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci hráli florbal na vozíku

PRAHA - Výjimečnou zkušenost mají za sebou naši fotbalisté z dorosteneckého áčka. Ve čtvrtek 10. dubna sehráli benefiční utkání ve florbalu na vozíku proti handicapovaným sportovcům z Tatranu Střešovice.
PRAHA - Výjimečnou zkušenost mají za sebou naši fotbalisté z dorosteneckého áčka. Ve čtvrtek 10. dubna sehráli benefiční utkání ve florbalu na vozíku proti handicapovaným sportovcům z Tatranu Střešovice. Na výsledku, který jednoznačně vyzněl ve prospěch soupeře jistě nezáleželo tolik jako na jedinečném zážitku. Nehrálo na góly, soupeř byl o deset tříd lepší, ale pro prožitek. Před klukama nám nezbývá než smeknout klobouk dolů. Jsou to fakt borci,“ složil poklonu soupeři kapitán David Sobíšek.

V utkání hraném 3x 20 minut prohráli proti favoritům vysoko 23:3, když branky vstřelili Radek Šulc, Jan Hošek a Martin Jíša. Hrálo se 5+1, každý hráč se pohyboval na vozíku.

Pěkný večer ve společnosti sportovců s tělesným postižením, kteří hrají své ligové soutěže, byl korunován samostatnými nájezdy na vynikajícího brankáře, společnými fotografiemi a předáním malých upomínkových předmětů SK Slavia Praha.

Ohlasy z šatny:

„ Všichni kluci z týmu se setkali s takovou to akcí poprvé v životě a myslím si, že můžu za každého z nás říct, že jsme si užili hodně legrace. Dnes se nehrálo na góly, soupeř byl o 10 tříd lepší, ale pro prožitek. Před klukami nám nezbývá než smeknout klobouk dolů. Jsou to fakt borci.“ řekl kapitán SK Slavia Praha David Sobíšek .

 „ Jsem rád, že se této akce zúčastnil skoro celý kádr, zažili jsme spoustu legrace. Chlapci mohli na vlastní oči vidět špičkové sportovce se specifickými potřebami, kteří jsou naprosto v pohodě, nic nám nedarovali a sázeli nám jednu branku za druhou. Kluci si vyzkoušeli pohybovat se na vozíku. Věřím, že podobných akcí bude přibývat, protože je důležité zažívat a prožívat spoustu společných krásných chvil. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli“. řekl trenér SK Slavia Praha Jiří Saňák

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články