Jih a sever na jeden zápas bez fanoušků | SK Slavia Praha
Více

Jih a sever na jeden zápas bez fanoušků

PRAHA – Na utkání 27. kola I. Gambrinus ligy mezi Slavií a Viktorií Žižkov bude uzavřen slávistický kotel.
PRAHA – Na utkání 27. kola I. Gambrinus ligy mezi Slavií a Viktorií Žižkov bude uzavřen slávistický kotel. Kromě jižní tribuny bude bez fanoušků také severní tribuna, kde jsou místa pro příznivce hostujícího týmu.

Takové je rozhodnutí disciplinární komise ČMFS o trestu za nedávné incidenty, k nimž došlo na Strahově během derby se Spartou. Komise Slavii konkrétně potrestala za výtržnosti mezi diváky, za vniknutí fanouška na hrací plochu a za házení předmětů.

„Rozhodnutí komise respektujeme. Mrzí mě to kvůli fanouškům, kteří na zápasy chodí fandit a chovají se slušně. Věřím, že to pochopí. Budeme se snažit jim to nějak vykompenzovat. Jsme si vědomi také toho, že podpora našeho týmu právě z těchto sektorů na jižní tribuně je velmi významná,“ komentoval rozhodnutí DK ČMFS generální ředitel Slavie Petr Doležal.

„Doufám, že i přes tato opatření naši fanoušci na zápas se Žižkovem přijdou a Slavii podpoří,“ dodal Petr Doležal.

„Už pracujeme na tom, abychom vyřešili uspořádání fanoušků na západní a východní tribuně. Majitelům pemanentek do jižního sektoru budou přidělena náhradní místa buď na západní, nebo východní tribuně. To vše je zatím předmětem interního jednání. O výsledcích budeme co nejdříve informovat nejen naše fanoušky, ale i příznivce hostů,“ doplnil mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Kapacita západní a východní tribuny je kolem osmi tisíc diváků.

„Část problémových diváků se pohybovala právě v sektorech na jižní a severní tribuně. Nedošlo zase k tak závažným proviněním, abychom Slavii museli trestat pokutou nebo abychom uzavřeli celý stadion. To bychom potrestali i všechny slušné diváky. Vyměřit Slavii pokutu nepovažujeme za účelné, klub už musí zaplatit značnou finanční částku za škody, které fanoušci způsobili,“ zdůvodnil verdikt předseda disciplinární komise Alexander Károlyi.

Škoda se zatím odhaduje kolem 450 000 korun. Jde především o vytrhané sedačky nebo popálenou tartanovou dráhu.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články