Slavia o první, Teplice o třetí místo | SK Slavia Praha
Více

Slavia o první, Teplice o třetí místo

PRAHA – V pondělí čeká Slavii velmi důležitý ligový souboj v Teplicích. Výkop je v 17 hodin a 15 minut. Slavia je v tabulce druhá, má třiapadesát bodů stejně jako Sparta, ale letenský tým je momentálně první díky lepšímu skóre.
PRAHA – V pondělí čeká Slavii velmi důležitý ligový souboj v Teplicích. Výkop je v 17 hodin a 15 minut. Slavia je v tabulce druhá, má třiapadesát bodů stejně jako Sparta, ale letenský tým je momentálně první díky lepšímu skóre. Teplice jsou čtvrté, na třetí Brno ztrácejí pouze jeden bod.

„Bonus, který jsme měli, jsme bohužel ztratili. Nezbývá nám tedy nic jiného než v každém zápase bodovat naplno. Je jasné, že Teplice jsou silné, obzvlášť v domácím prostředí, ale určitě tam budeme chtít hrát tak, abychom bodovali naplno,“ očekává těžký duel na severu Čech trenér Slavie Karel Jarolím.

Na slávistické marodce zůstává Milan Ivana, který se minulý týden podrobil artroskopii kolena. Petr Janda se stále připravuje s kondičním trenérem. V nedělním utkání s Libercem se navíc zranil útočník David Střihavka, který se den poté podrobil operaci vazů u klíční kosti.

„Bohužel v obranné řadě nám v týdnu vypadl František Dřížďal, který si natrhl achilovku. Budeme se snažit, aby ten zásah do sestavy byl co nejmenší, zřejmě to bude post za post,“ prozradil slávistický kouč. „Jednou z alternativ je, že by mohl nastoupit Matej Krajčík,“ dodal Karel Jarolím.

Ve středu byla část týmu včetně trenéra Karla Jarolíma povzbudit slávistické hokejisty v sedmém finálovém zápase. „Šli jsme tam, abychom nasáli atmosféru. Bylo by samozřejmě příjemné, kdybychom mohli také tak slavit,“ řekl s úsměvem Karel Jarolím. „Do konce ligy zbývá pět těžkých kol. Myslím si, že by to mohlo být napnuté až do konce,“ uzavřel předzápasový komentář.

Trest za osm žlutých karet si stále odpykává útočník Goce Toleski.

Trenér Karel Jarolím naopak může počítat s Dušanem Šventem, který se do sestavy vrátil po operaci křížového vazu v koleni. „Proti Liberci jsem odehrál dvacet minut, to bylo optimální. Nedokážu zatím odhadnout, jestli bych mohl zvládnout celý zápas. Ale mám za sebou další tréninky, takže kondice bude zase o něco lepší,“ říká Dušan Švento.

Vladimír Šmicer byl v utkání s Libercem mezi náhradníky, na hřiště se nedostal. „Nevím, zda bych byl schopen odehrát celých devadesát minut, ale část utkání určitě. Už v zápase s Libercem jsem byl na lavičce a mohl jsem hrát, ale zápas se vyvíjel trochu jinak než jsme čekali, takže jsem se nakonec na hřiště nedostal. Proti Teplicím bych si už moc rád zahrál,“ říká čtyřiatřicetiletý záložník, který se cítí po zdravotní stránce v pořádku.

„Je to zase mnohem lepší, ale přece jen jsem měl poměrně dlouhou pauzu. Nohu stále posiluji,“ říká Vladimír Šmicer, který očekává v Teplicích atraktivní duel.

„Teplice hrají o třetí místo, my zase hrajeme o první. Všichni v kabině víme, že jde o hodně. Do konce zbývá pět zápasů a zatím to vypadá tak, že pokud chceme titul, tak musíme všech pět vyhrát. Někteří kluci se sice uzdravili, ale další se nám zranili a to dost vážně jako František Dřížďal nebo David Střihavka. To je samozřejmě velká škoda, protože mužstvo se dávalo dohromady, dá se říci, že jsme byli v plné síle. A pak zase někteří kluci vypadnou,“ lituje Vladimír Šmicer.

Zcela fit je i útočník Zdeněk Šenkeřík. „Fyzicky jsem na tom dobře. Sám jsem byl překvapený, jak jsem utkání s Libercem zvládal. Na druhou stranu je pravda, že i když jsem byl zraněný, tak jsem dost trénoval, hlavně jsem toho hodně naběhal, v tom mě naštěstí zraněné tříslo nelimitovalo,“ upřesnil Zdeněk Šenkeřík.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články