Slavia na Teplice nestačila | SK Slavia Praha
Více

Slavia na Teplice nestačila

TEPLICE - Slávisté v boji o titul ztratili důležité body, ve šlágru 26. kola prohráli na teplických Stínadlech 1:3. Domácí dali první dvě branky ze standardních situací, nejprve se trefil ještě v prvním poločase Michal Smejkal, náskok zvýšil ve druhé půli hlavou Martin Klein.
TEPLICE - Slávisté v boji o titul ztratili důležité body, ve šlágru 26. kola prohráli na teplických Stínadlech 1:3. Domácí dali první dvě branky ze standardních situací, nejprve se trefil ještě v prvním poločase Michal Smejkal, náskok zvýšil v druhé půli hlavou Martin Klein. Červenobílí stihli snížit v 71. minutě, kdy proměnil pokutový kop, nařízený po stáhnutí Thea Gebre Selassieho, kapitán Erich Brabec. V nastaveném čase pojistil vítězství domácích Jiří Sabou. Slavia je v tabulce druhá, na první Spartu ztrácí tři body.

„Do vstřelení prvního gólu nebyly vidět nebezpečné situace ani před naší ani před soupeřovou brankou. První gól nechtěl nikdo inkasovat. Po první vstřelené brance jsme v naší hře udělali změnu a začali jsme podstatně lépe kombinovat. Bohužel ve chvíli, kdy jsme začali získávat půdu pod nohama, inkasovali jsme podruhé. Dnes jsme neměli síly na to, abychom utkání otočili. V některých případech chybělo pohotovější zakončení nebo lepší řešení,“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

Stejně jako v utkání s Libercem nastoupil na levé straně zálohy Jaroslav Černý, vpravo operoval Daniel Pudil. „Osvědčilo se to v minulém zápase, tak jsme do toho nechtěli zasahovat,“ vysvětlil Karel Jarolím.

Po přestávce vyběhl na hřiště poprvé na jaře Vladimír Šmicer, který nahradil Jaroslava Černého. „Vláďa Šmicer přinesl do naší hry oživení, začali jsme kombinovat. Bavili jsme se o tom před zápasem, nebylo to ještě na to, aby nastoupil na celých devadesát minut. Ale určitě jsme očekávali, že do zápasu nastoupí. I když jsme doufali, že to bude za příznivějšího stavu,“ dodal Karel Jarolím.

Na otázku jednoho z novinářů, zda je alespoň spokojen s tím, že na čtvrtý pokus proměnili slávisté penaltu, odpověděl roztrpčeně: „To je poněkud suchý humor... Ale kdyby to vedlo alespoň k zisku bodu, tak bych byl rozhodně spokojen.“

O tom, zda má Slavia ještě šanci na titul, Karel Jarolím spekulovat nechtěl. „Po utkání v Plzni jsme to měli stále ve svých rukou. Teď už tomu tak bohužel není. Samozřejmě budeme o titul bojovat až do konce, ale momentálně to má ve svých rukou Sparta.“

„Když pominu všechno kolem, tak bohužel musím konstatovat, že o náskok jsme přišli vlastní vinou v zápasech se Spartou a v Plzni,“ uzavřel pozápasové hodnocení slávistický kouč.

„Jak už řekl Karel Jarolím, na začátku se nikdo nechtěl dopustit chyby, bylo to z obou stran opatrné. Branku jsme vstřelili po pěkné akci a dostali jsme se do vedení. O přestávce jsem hráče nabádal, aby pokračovali ve stejném výkonu a nasazení. Pro hru Slavie byl velkým přínosem Vláďa Šmicer. V týdnu jsme trénovali standardky a jedna z nich se nám povedla a skončila gólem. Po penaltě, která byla nařízena zcela správně, jsme ale Slavii zase pustili do hry a to je vždy nebezpečné. Ještě předtím, než jsme zvýšili na 3:1, tam měl stoprocentní šanci Jirka Sabou. Hráčům bych chtěl poděkovat, bylo vidět, že chtějí vyhrát,“ řekl po zápase trenér Teplic Petr Rada.

Teplice – Slavia 3:1 (1:0)
Branky: 27. Smejkal, 66. Klein, 90. Sabou – 71. Brabec pen.
Slavia: Vorel - Gebre Selassie (72. Krajčík), Brabec, Suchý, Hubáček (58. Švento) – Černý (46. Šmicer), Abraham, Tavares, Pudil - Šenkeřík, Blažek
Teplice: Slavík – Merzič, Klein, Lukáš, Rosa – Mareš (79. Štohanzl), Sabou, Doležal, Verbíř – Smejkal (87. Hesek), Jun (64. Kaufman)
Žluté karty: Blažek
Diváci: 9 120

Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články