Dorostenci porazili Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci porazili Slovácko

A-dorost si o víkendu poradil se Slováckem, přinášíme vám i další tradiční referáty.
Slavia „A“ dor. – 1.FC Slovácko 4:0 (3:0), I.liga SD, sobota 19.4.2008
Branky: Přeučil, Krajčovič, Kindel, Šimeček Sestava: Valeš Roman – Hošek Jan, Šulc Radek, Čmovš Pavel, Cimpl Marek – Jíša Martin (68´ Hrubý Jan) , Felcman Jan, Kindel Marek, Přeučil Vojtěch (46´ Šimeček Štěpán)– Hošek Petr, Krajčovič Peter (79´ Urban Daniel)

V dalším domácím utkání se naši dorostenci prosadili především v 1.poločase, kdy o vývoji utkání rozhodli v úvodních 22 minutách. Za Slavii se postupně po pěkných akcích prosadil Přeučil, Krajčovič a Kindel a Slavia vedla již 3:0. Ve druhém poločase potvrdil vysoké vítězství Šimeček famózní střelou z 25 metrů do šibenice. Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Utkání jsme rozhodli 100% koncovkou, kdy jsme pěkné kombinační akce zakončili góly v soupeřově síti. V poli se hrálo vyrovnané utkání, soupeře jsme přehráli v proměňování šancí. Fotbal nabízí dramatické situace a utkání, je důležité se nezbláznit z vítězství, ale ani ne z porážky. V utkání jsem viděl hodně pozitivních situací, ale i spoustu nedostatků v naší hře, které je potřeba neustále odstraňovat.“ - J. Saňák -

Slavia „B“ dor. – SK Kladno 4:0 (3:0), ČLSD, neděle 20.4.2008
Branky: 2 Vyhnal, Čechák, Kuťák
Slavia: Ondřej Vahala – Alois Hyčka, Petr Kolařík, Ondřej Běloušek, Sebastián Novák – Radek Štefan (60´ Jaroslav Večeřa), Ondřej Vaněk (76´ Miloš Mirkovič), Michal Rejka, Zdeněk Čechák (46´ Štěpán Zahálka) – Pavel Vyhnal, David Kuťák (46´ Michal Poláček)

Po nevydařeném středečním utkání jsme přivítali obávaný tým Kladna, se kterým nemáme nejlepší bilanci. Naši hráči však vstoupili do utkání podle představ trenérů a rychle dali zapomenout na nepovedený výkon v Pardubicích. Soupeře jsme dostali téměř od začátku pod tlak a první branka na sebe rovněž nenechala dlouho čekat. V 10´min. jsme zahrávali rohový kop z pravé strany a Čechák poslal míč svou obávanou levačkou přímo z rohu do soupeřovy branky – 1:0! Předváděli jsme svou typickou rychlou hru a po jedné z krásných kombinací jsme se dočkali další branky. Ve 21´min. předvedli spolupráci na jeden dotek Štefan - Hyčka a posledně jmenovaný ideálně nacentroval do pokutového území, kde nabíhající Vyhnal poslal míč hlavou do sítě – 2:0! Poločasový výsledek dovršil ve 34´min. Kuťák, který se po přihrávce Vyhnala vydal sám na branku a doslova „vymetl pavučiny“ v soupeřově brance – 3:0! S tímto stavem jsme spokojeně odcházeli do kabin. Vzhledem k příznivému vývoji utkání jsme do druhého poločasu udělali hned dvě změny a dali tak příležitost hráčům z lavičky. Pokračovali jsme v útočné hře, ale soupeř se nechtěl ještě vzdát a tak se hra postupně vyrovnala. Na našich hráčích bylo znát, že trochu polevili a hra vypadala spíše „na údržbu“, kdy jsme si bezpečně hlídali náskok a soupeře nepustili do vážnější šance. Soupeř nás vystrašil pouze jednou, kdy se kladenský útočník dostal do samostatného úniku, ale náš brankář Vahala včasným vyběhnutím a odvážným skokem pod soupeřovy nohy tuto šanci zkušeně zneškodnil – vynikající zákrok! V průběhu druhého poločasu jsme vystřídali další hráče a v závěru utkání jsme opět měli hru pod kontrolou. V samém závěru jsme ještě upravili skóre, kdy v 89´min. z levé strany přihrál Zahálka na hranici pokutového území volnému Vyhnalovi a ten nic neuspěchal, srovnal si míč a přesně jej přes kladenskou obranu umístil do branky soupeře – 4:0!. Výsledek utkání tak dostal konečnou podobu. Pochvala tak opět patří celému týmu, který svým výkonem dal rychle zapomenout na poslední špatný výkon.

Slavia „C“ dor. – 1.FC Slovácko 1:2 (0:1), I.liga MD, sobota 19.4.2008
Branky: Hanousek
Slavia: Patrik Malina – Dan Galus, Tomáš Pospíšil, Ondřej Jech (Michal Klimeš), Lukáš Mráz (Jan Zákostelský) – Jakub Hájek, Marek Hanousek, Filip Duranski, Petr Kučera – Michal Bohata (Jakub Trpišovský), Jan Pázler

Utkání bych označil za smolné. V zápase jsme byli jasně lepší, ale koncovka byla tragická. Pokud za zápas neproměníme 12 slušných šancí, nemůžeme vyhrávat. Soupeř vstřelil úvodní gól již v prvním poločase, po podklouznutí našeho stopera ranou z 25 metrů přímo do šibenice otevřel skóre. Do té doby si nevytvořil snad vážnější šanci, za to my jsme jich hned 5 spálili. V druhém poločase se obraz hry nezměnil. Pěkný fotbal z naší strany se spoustou šancí, ale bez gólu. Soupeř zahrozil jen ze standardní situace. V polovině druhého poločasu další vydařenou střelou z 20 metrů ještě své vedení pojistil. I za tohoto nepříznivého stavu jsme si dokázali vytvořit dostatek příležitostí obrátit zápas v náš prospěch, bohužel střelecká nemohoucnost nám v tom zabránila. Na konečných 2:1 pro Slovácko upravil gólem hlavou Hanousek. - R.Kohoutek -

Slavia „D“ dor. – SK Kladno 3:2 (2:0), ČLMD, neděle 20.4.2008
Branky: 2 Žák, Mikula
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Ladislav Brůžek, Jan Mikula, Ladislav Gazdík (75. Jakub Sudek) – Petr Pařízek (32. Filip Melecký), Ondřej Petrák, Vladimír Halama, Luboš Tusjak – Filip Žák (71. Jan Jílek), Jakub Goiš (49. Daniel Veselý)

V neděli jsme sehráli další mistrovský zápas České ligy mladšího dorostu proti mužstvu Kladna. Vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý, hráli jsme koncentrovaně a disciplinovaně, bohužel nám dlouho chybělo více kreativity ve hře, až vzal na sebe zodpovědnost kapitán týmu Mikula a v 28.minutě krásnou individuální akcí otevřel skóre na 1:0 pro Slavii. Ve 34.minutě rozehrála dvojice Tusjak-Petrák pohlednou akci na jejímž konci byl Žák a vedli jsme 2:0. Tak skončil i 1.poločas. Do druhé půle jsme vstoupili s jasným cílem – nepolevit a neztratit vítězný zápas zejména po minulé zkušenosti z Pardubic a hlavně více běhat a lépe kombinovat. V 67.minutě však došlo k nedorozumění brankáře Měsíčka se stoperem Mikulou a Kladno snížilo na 1:2. O 2 minuty později Slavia však hned odpověděla krásnou akcí Petráka, který našel znovu ve vápně Žáka a ten pohotovou střelou pravou nohou zvýšil na 3:1. Vzápětí však v 72.minutě rozhodčí nařídil po „faulu“ Brůžka na útočníka Kladna pokutový kop a Kladno snížilo na 3:2. Skóre už se do konce zápasu nezměnilo a náš tým dotáhl zápas do vítězného konce. - M.Jíra -

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články