Béčko vedení neudrželo | SK Slavia Praha
Více

Béčko vedení neudrželo

HORNÍ POČERNICE - Slávistické béčko si i přes výraznou herní převahu tři body nepřipsalo. Ve středečním zápase se svěřenci trenéra Janů ujali v prvním poločase vedení díky brance Vukoviče, jedenáct minut před koncem však vyrovnal Broschinský.
HORNÍ POČERNICE - Slávistické béčko si i přes výraznou herní převahu tři body nepřipsalo. Ve středečním zápase se svěřenci trenéra Janů ujali v prvním poločase vedení díky brance Vukoviče, jedenáct minut před koncem však vyrovnal Broschinský. Z kádru áčka byli rezervě pomoci Belaid, Kubásek a Latka.

V prvním poločase slávisté několikrát zahrozili, branka padla ale až ve 37. minutě. Z levé strany přesně nacentroval kapitán Švamberg a ve vápně stojící Vukovič pravou nohou překonal brankáře Macháčka. Červenobílí mohli jít do vedení daleko dříve, už v 6. minutě se snažil přehodit gólmana hostí Klavík, střela ale šla vedle. V nadějné pozici se ocitl také Kovařík, jeho střela z 33. minuty ale mířila přímo na brankáře.

Druhá půle začala šancí hostujícího týmu, pěknou střelu z 20 metrů vyslal na Kubáska Jordák, náš brankář ale ránu zkrotil. Slávisté mohli své vedení několikrát pojistit, do dvou šancí se v rozmezí čtyř minut dostal útočník Vukovič, mířil ale nepřesně. V 79. minutě po ojedinělé standardní situaci Varnsdorfu padla branka, skóre vyrovnal Broschinský. Slavia posledních deset minut utkání obléhala pokutové území soupeře, vedoucí gól se jí ale vstřelit nepodařilo.

„Varnsdorf byl těžký soupeř, my jsme navíc hráli v improvizované sestavě. Měli jsme dnes určitě vyhrát, a to minimálně o tři branky. Měli jsme plno šancí, hlavně po centrech z křídel. Inkasovali jsme ze standardní situace, došlo tam k uvolnění hostujícího hráče ve vápně, přitom to byl signál, na který jsme se připravovali. Po té vyrovnávací brance jsme tlačili, měli jsme další vyložené šance, ale branku jsme nedali,“ řekl k utkání trenér Miroslav Janů.

 „Když trenér hostů viděl, že jsme střídali Martina Latku, který řídil hru, tak okamžitě na hřiště poslal dalšího ofenzivního hráče a začali do vápna posílat vysoké míče, díky čemuž nakonec padla vyrovnávací branka,“ řekl k důležitému momentu zápasu.


A jak viděl zápas stoper Martin Latka? „Do vedení jsme se dostali po pěkné akci, poté jsme měli ještě několik slibných šanci, skórovat už se nám ale nepodařilo. Vyrovnávací branku jsem vůbec neviděl, takže nemůžu hodnotit. Každopádně je velká škoda, že jsme dnes nevyhráli,“ řekl k utkání.


Slavia B - Varnsdorf 1:1 (1:0)
Branky: 37.Vukovič - 79. Broschinský
Slavia B: Kubásek - Bayer, Kopřiva, Latka (71. Starý),Švamberg - Zahálka (85. Pich), Belaid, Kobler, Kovařík - Klavík, Vukovič
Varnsdorf: Macháček - Čapek, Vavroušek, Svojtka, Křemen - Broschinský, Vrabec (73. Holeček), Patka (46. Rezek), Jordák (62. Sháněl) - Grubhoffer, Fikejz
Žluté karty: Kovařík, Kobler - Křemen

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články