V sobotu s Viktorií Žižkov | SK Slavia Praha
Více

V sobotu s Viktorií Žižkov

PRAHA – Předposledním domácím soupeřem Slavie bude v sobotu od 17 hodin Viktoria Žižkov. Po prohře v Teplicích ztrácejí červenobílí na první Spartu tři body. Žižkovu patří v tabulce jedenáctá příčka.

PRAHA – Předposledním domácím soupeřem Slavie bude v sobotu od 17 hodin Viktoria Žižkov. Po prohře v Teplicích ztrácejí červenobílí na první Spartu tři body. Žižkovu patří v tabulce jedenáctá příčka.

„Po utkání v Teplicích máme určitě co napravovat. Věřím, že mužstvo to nakopne, v zápase se Žižkovem pro nás neexistuje nic jiného než vítězství. Doufám, že hráči do utkání půjdou s větším odhodláním než jaké měli v Teplicích. Po tom všem nás nemůže zajímat nic jiného než tři body,“ řekl před zápasem trenér Karel Jarolím.

Na slávistické marodce zůstává Milan Ivana, který je po artroskopii kolena, David Střihavka je po operaci vazů u klíční kosti a František Dřížďal má zraněnou achillovku. Petr Janda se stále připravuje po operaci kolena s kondičním trenérem, Ondřej Šourek si v nedělním utkání slávistické juniorky zlomil čelist. „Marek Jarolím prodělal virózu, ale v týdnu už začal s lehčím tréninkem,“ doplnil Karel Jarolím.

Naopak už může počítat s makedonským útočníkem Goce Toleskim, který chyběl ve dvou posledních zápasech kvůli karetnímu trestu. „Je dobře, že máme více možností v útoku. Budeme potřebovat důraz v šestnáctce, který nám v Teplicích chyběl,“ dodal slávistický trenér.

„Teplice musíme pustit z hlavy, na nervozitu není čas. Musíme zvládnout zbývající čtyři zápasy a doufat, že Sparta někde ztratí. Od toho se to bude všechno odvíjet. Utkání v Teplicích jsme si rozebrali a trenér nám k tomu také řekl své. Jedeme dál, teď je před námi zápas se Žižkovem,“ říká obránce David Hubáček.


Zavřené tribuny


Na utkání se Žižkovem bude uzavřena jižní a severní tribuna. Rozhodla tak disciplinární komise ČMFS, která Slavii potrestala za výtržnosti v ochozech během derby se Spartou.

Na stadionu dojde k opatřením, která upraví vstup pro majitele permanentních vstupenek na jižní tribunu a přesunou sektor pro hostující fanoušky.

Pro fanoušky Žižkova bude vyhrazen sektor b na západní nekryté tribuně.

Pro majitele permanentních vstupenek, zakoupených na jižní tribunu, budou vyhrazeny sektory f a e na východní nekryté tribuně. Do těchto sektorů je vstup vchodem C8.

Soutěž

Také na zápase se Žižkovem připravila Slavia pro fanoušky soutěž o řadu atraktivních cen. Hlavní výhrou jsou vstupenky na exhibiční zápas Slavie s Oxfordem, který slavnostně otevře nový stadion v Edenu. Utkání je na programu ve středu 7. května. Výkop je v 19 hodin. Ve hře jsou také slávistické dresy z utkání Ligy mistrů UEFA, slávistické šály a vlajky.

Klokánek

Slavia na zápas pozvala děti z pražského Klokánku. Jde o zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, které spravuje občanské sdružení Fond ohrožených dětí. Hráči A-týmu uspořádali při této příležitosti sbírku. Symbolický šek bude slavnostně předán zástupcům Fondu ohrožených dětí před začátkem zápasu.



Prodejna Fanzone v Myslbekově ulici pod Strahovem bude mít v sobotu před derby s Žižkovem otevřeno od 12 hodin. Pořídit si můžete už také památeční šálu pro otevírací zápas Slavia - Oxford!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články