Slavii se derby vůbec nepovedlo | SK Slavia Praha
Více

Slavii se derby vůbec nepovedlo

PRAHA – Slavii se v utkání se žižkovskou Viktorií vůbec nedařilo, prohrála 0:3. Na začátku zápasu slávisté sice měli dvě šance, do vedení šli ale hosté. V 9. minutě Stracený obešel tři hráče a jeho přesný centr umístil hlavou k tyči Koukal. V samém závěru poločasu byl vyloučen za faul ve vápně brankář Michal Vorel a nařízenou penaltu proměnil Šťastný.
PRAHA – Slavii se v utkání se žižkovskou Viktorií vůbec nedařilo, prohrála 0:3. Na začátku zápasu slávisté sice měli dvě šance, do vedení šli ale hosté. V 9. minutě Stracený obešel tři hráče a jeho přesný centr umístil hlavou k tyči Koukal. V samém závěru poločasu byl vyloučen za faul ve vápně brankář Michal Vorel a nařízenou penaltu proměnil Šťastný. I Slavii se ve druhé půli dostalo výhody pokutového kopu, ale kapitán Brabec mířil jen do tyče. Vítězství hostů ještě zvýšil v nastaveném čase střídající Petr Švancara.

„Chtěli jsme napravit porážku z Teplic, ale odehráli jsme šílený zápas. Do utkání jsme šli s cílem být aktivní a agresivní, dostat soupeře pod tlak a vytvořit si gólové šance. Na začátku jsme se vytvořili stoprocentní šanci, kterou měl Zdeněk Šenkeřík, ale bohužel ji nedal. Gól jsme inkasovali díky neagresivní hře, byla to jejich první nebezpečná situace a hned skončila brankou. Bylo to nepříjemné, ale pořád bylo dost času s tím něco udělat, snažili jsme se hrát aktivně a kombinovat, Šenkeřík měl další šanci, opět to neskončilo gólem,“ hodnotil první půli trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Závěr poločasu rozhodl o celém utkání, hráli jsme dost naivně a dovolili Viktorce zvýšit díky penaltě. Situace byla těžká, naděje svitla díky pokutovému kopu ve druhé půli, ale ani z toho se nám nepodařilo skórovat. Poté už jsme hráli na riziko, takže branka v nastaveném čase už byla jen logickým vyústěním situace,“ zakončil komentář zápasu.

 

„Chtěl bych poděkovat fanouškům, je mi jich ale hrozně líto. Tento zápas byl hodně těžké sousto, nejen pro nás, ale i pro ně,“ poděkoval Karel Jarolím více než pěti tisícům slávistických příznivců.

 

„My jsme po sérii nevydařených výsledků do utkání šli s pokorou, ale i s odhodláním. V dřívějších utkáních jsme měli velkou smůlu, dnes jsme ze čtyř šancí dali tři branky, soupeř nedal penaltu a ani další šance. Výkon byl kompaktní, chválím defenzivu, mužstvo si výsledek zasloužilo,“ řekl k utkání kouč hostů Stanislav Griga.

 


SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov 0:3 (0:2)
Branky: 9. Koukal, 45. Štastný (pen.), 90. Švancara
Slavia: Vorel - Krajčík, Brabec, Latka, Hubáček - Šmicer (60. Kalivoda), Tavares, Volešák, Černý (45. Vaniak) - Toleski (64. Švento) , Šenkeřík
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Besta, Labant, Xavier - Kušnír, Procházka, Pilař, Koukal (62. Da Silva, 90. Blaha), Stracený - Demjan(81. Švancara)
ŽK:
Toleski, Volešák - Labant, Kušnír, Koukal, Zengue, Švancara
ČK: Vorel
Diváci: 5 533

Utkání jsme sledovali on-line

Program Poločas, 3.07 MB

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články