Béčko vyhrálo nad Náchodem | SK Slavia Praha
Více

Béčko vyhrálo nad Náchodem

PRAHA/HORNÍ POČERNICE - Slavia porazila Náchod-Deštné 4:2 a připsala si velmi důležité tři body v boji o záchranu. Naše juniorka nastoupila posílená hned o šest hráčů z A-týmu, utkání odehráli Blažek, Jarolím, Kubásek, Gebre Selassie, Pudil a Suchý.


PRAHA/HORNÍ POČERNICE - Slavia porazila Náchod-Deštné 4:2 a připsala si velmi důležité tři body v boji o záchranu. Naše juniorka nastoupila posílená hned o šest hráčů z A-týmu, utkání odehráli Blažek, Jarolím, Kubásek, Gebre Selassie, Pudil a Suchý.


První poločas byl ve znamení obrovského tlaku posíleného týmu Slavie, který z mnoha šancí vstřelil dvě branky a bohužel z jediného nebezpečného útoku soupeře inkasoval. V úvodu mířil hlavou vedle Vukovič, v páté minutě šel z úhlu na branku Blažek, ale brankáře nepřekonal. V desáté minutě už se měnilo skóre, Gebre Selassie nacentroval po narážečce na zadní tyč, odkud vrátil míč před branku Pudil. Blažkovi se střela nepovedla, přesto skončila v síti.


Ve dvanácté minutě už vedla Slavia o dvě branky, Blažkův centr vrátil před branku Vukovič a Marek Jarolím v pádu poslal míč k levé tyči. O minutu později dopravil míč do sítě Kobler, ale branka pro ofsajd neplatila. Skóre prvního poločasu uzavřel hostující Čech, který se z hranice vápna prosadil pravou nohou po rychlém protiútoku. Blízko třetí brance pak byli znovu Blažek a Vukovič, gólmana Kobose ale nepřekonali.


Ve druhém poločase se po centru zprava prosadil Kopřiva, v pádu usměrnil pravou nohou míč do sítě potřetí. V 71. minutě byl po faulu na Jarolíma vyloučen hostující Jelínek. Čtvrtou branku dal Marek Jarolím, který po centru Blažka prostřelil brankáře. Náchod korigoval v poslední minutě, kdy Moník hlavou využil centr z pravé strany.

 


„Samozřejmě jsem spokojený, získali jsme povinné tři body. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, brzy jsme dali dvě branky, do poločasu jsme jich mohli přidat ještě více. Bohužel hostům se povedlo snížit, to nás trochu znervóznilo. V druhém poločase jsme zvýšili na 3:1, to nás uklidnilo, navíc soupeř hrál od 71. minuty o deseti, když Jelínek stáhl Jarolíma, který by jinak šel sám na brankáře. V nastaveném čase jsme dostali zbytečnou branku, hráči tam chybovali,“ hodnotil utkání trenér Miroslav Janů.

 

„Velmi nám pomohli hráči z A-týmu, všichni odvedli skvělou práci. Teď nás čeká těžké utkání v Mladé Boleslavi, zde bohužel tolik hráčů z áčka mít k dispozici nebudeme,“ uzavřel svůj komentář náš kouč.


 

„Je to samozřejmě důležitá výhra, tři body jsou pro nás skvělé. Doufám, že to béčku pomůže, aby se zachránilo,“ řekl po utkání stoper Marek Suchý.

 

„Vyhráli jsme, to je hlavní, splnili jsme to, kvůli čemu jsme béčku šli pomoci. Já jsem dal dvě branky, na jednu jsem nahrál, jsem moc spokojený,“ komentoval zápas záložník Marek Jarolím.


Slavia B – Náchod-Deštné 4:2 (2:1) 

Branky: 12. a 82. M. Jarolím, 10. Blažek 69. Kopřiva – 31. Čech, 90. Moník

Slavia B: Kubásek - Švamberg, Suchý, Kopřiva, Gebreselassie – Kovařík (72. Zahálka), Jarolím, Kobler (85. Bayer), Pudil - Vukovič, Blažek (83. Klavík).
Náchod-Deštné: Kobos - Špidlen, Čech, Kopřiva, Pohl (83. Šimon), Gross, Jelínek, Kopecký (83. Barta), Moník, Jandík, Merganc (85. Umlauf)

Červené karty: 71. Jelínek

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články