Slavia - Teplice 3:0 | SK Slavia Praha
Více

Slavia - Teplice 3:0

Série domácích zápasů bez vítězství je u konce! Zbavili jsme se těžkého závaží a navíc dosáhli nejvýraznější výhry této sezony. Vítězství 3:0 je skvělé, ale i Pavel Kuka připomíná, že mohlo být ještě výraznější.
„Vytvořili jsme si spoustu dalších šancí, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Snad jsme si něco schovali i na úterní zápas s Bohemians“.
V posledních zápasech se znovu začíná týmu střelecky dařit. Na Spartě čtyři góly, Synotu v poháru pět, tentokrát tři Teplicím. Znamená to, že období gólového trápení je u konce?
„Kéž by bylo. To se nedá nikdy takhle odhadnout. Je pravda, že v posledních zápasech nám to tam začalo padat, ale důležité bude, aby to vydrželo. Máme před sebou další těžká utkání, která musíme vyhrát. V pátek v Olomouci se asi rozhodne o tom, jestli ještě budeme mít možnost poprat se o druhé místo“.
V tabulce ligových kanonýrů jste se s 11 góly dotáhl na první pozici. Pomýšlíte na korunku krále ligových střelců?
„Trochu víc jsem to začal sledovat až po hattricku na Letné. Bylo by to samozřejmě příjemné, ale v první řadě musíme všechno podřídit tomu, abychom uspěli jako tým. A to znamená skončit na druhém místě v tabulce a vybojovat tak šanci na účast v Lize mistrů. Když se povede i něco navíc, bude to jen dobře“.
Chytrými přihrávkami i tvrdými střelami ničil Teplice Richard Dostálek. Zejména nechytatelná rána pod břevno, která znamenala třetí gól byla výstavní.
„Mám z ní samozřejmě radost, ale stejně jsem i rád, že se nám podařilo udržet čisté konto. V minulých zápasech jsme také hodně inkasovali a tak tahle dnešní nula psychicky pomůže uržitě i Radkovi Černému“.
Spokojen byl samozřejmě také Karel Jarolím.
„Dařilo se nám hru roztahovat do křídel a vytvářeli jsme si hodně šancí. Bohužel, hodně jsme jich neproměnili také vinou špatného terénu. Útočníky soupeře jsme k ničemu nepustili. Mrzí mě snad jenom jedna pasáž druhého poločasu, kdy jsme měli pomalý přechod do útoku. V závěru se to ale zlepšilo“.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články