Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

PRAHA - Dorostencům Slavie se příliš nedařilo. Na body dosáhli jen ti nejmladší, když hubenou výhru 1:0 na Kladně zařídil Šittich.
FK Příbram - Slavia „A“ dorost 1:0 (0:0), 11.04.2009, 1. liga staršího dorostu
Slavia:
Valeš – Procházka, Komínek (75. Štefan), Kolařík, Mareš (46. Kučera) - Přeučil,
Hanousek, Vaněk (46. Rejka), Zahálka – Balcar, Mirkovič

V sobotním dopoledni jsme zajížděli k utkání do Příbrami s tím, že chceme získat minimálně bod, nejlépe tři. Od úvodních minut jsme byli aktivnější, ale šance jsme si nevytvářeli. Naopak dvakrát po levé straně zahrozili domácí a Valeš se musel hodně natahovat, aby obě střely neskončily v brance. Ve druhé polovině prvního poločasu jsme si konečně vytvořili i šance, ale ani střela Vaňka ze 20 metrů neskončila gólem, pouze orazítkovala břevno domácí branky.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně, zatlačili domácí na jejich polovinu, ale efekt byl minimální. Ve velké šanci se ocitl Hanousek, ale hlavou míč dobře netrefil a ten skončil za brankou. Pak přišla 78. minuta, domácí kopali roh, střídající Bublík si naskočil na centrovaný míč a hlavou otevřel skóre. Přeskupili jsme řady, dostali domácí pod ještě větší tlak, ale v koncovce jsme nebyli důrazní, potažmo přesní. Hlavou se opět netrefil Hanousek ze 100% šance, dobře pálil i Zahálka, ale trefil jen hradbu těl před ním, a tak nakonec skončilo utkání šťastným vítězstvím domácích.

Hodnocení trenéra Peřiny: „Hráčům je možno vytknout jedinou věc - neproměňování šancí. Dnes se štěstí přiklonilo na stranu domácích, a protože dokázali jednu ze standardních situací využít, zaslouženě vyhráli. My měli převahu, která vedla k šancím, ne však ke gólům a tudíž ani k bodům.“


SK Kladno - Slavia dorost „B“ 2:0 (1:0), neděle 18. 4. 2009, ČLSD
Slavia:
Mejzr – Pospíšil, Hell, Vodrhánek (70. Zákostelský), Mráz – Čižikov (79. Galus), Duranski, Klimeš, Grohol (69. Hájek) – Pázler, Trpišovský (64. Paprčiak)

Bohužel další utkání, které jsme nezvládli. Soupeř nebyl herně lepší, ale měl větší vůli po vítězství. I přesto, že jsme si vytvořili nejméně pět brankových příležitostí, nedokázali jsme se střelecky prosadit. Těžko se zápas hodnotí, ale soupeř byl důraznější v zakončení a to rozhodlo. Obě inkasované branky padly po dorážce ze skrumáže z malého vápna. První branka padla ve 43. minutě po centru ze strany a druhá branka přišla v 66. minutě po dlouhém autu. Pro to, abychom uspěli, musíme být více aktivní ve hře dopředu a být nekompromisní v obranné fázi. 

Rostislav Kohoutek – asistent U18


FK Příbram - Slavia „C“ dorost 1:0 (0:0), 1. liga mladšího dorostu
Slavia:
Václav Černý – Jakub Šimkovský, Jan Mikula, Ladislav Gazdík (55. Martin Gajdoš), Jakub Sudek – Adam Hofman, Marek Náhlovský, Jan Jílek (69. David Smolák), Daniel Veselý (41. Jakub Goiš) - Vladimír Halama, Jakub Hejret (75. Filip Melecký)

V tomto zápase jsme chtěli opět smazat bodovou ztrátu z minulého kola. Utkání se hrálo bohužel na umělé trávě a za silného větru. Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně. Naše aktivita trvala však jen asi patnáct minut a pak se hra vyrovnala. Opět se objevovaly naše slabiny, a to zejména finální přihrávka a koncovka. Díky tomu jsme zaznamenali jen tři přímé střelecké pokusy na soupeřovu branku během prvního poločasu. Největší šanci jsme měli ve 23. minutě, kdy si Halama všiml špatného postavení domácího brankáře a z 25 metrů vyslal lobovanou střelu na domácí branku. Tato střela však skončila jen na tyči. Bezbrankový stav tak ukončil první poločas.

Do druhé části jsme vstoupili s ještě větší aktivitou a hned to bylo znát na častější střelbě. Soupeře jsme dostali pod tlak a ten se dostával jen k ojedinělým protiútokům. O to však byly nebezpečnější. Stále jsme selhávali v koncovce a finální přihrávce. S přibývajícími minutami utkání se přidávala i nervozita z neproměněných šancí. V samém závěru utkání, přesněji v 78. minutě, vybojovali domácí z ojedinělého protiútoku autové vhazování. Někteří naši hráči úplně zapomněli na koncentraci a plnění defenzivních úkolů, když se dlouhý přetažený míč po autovém vhazování dostal ke zcela volnému nabíhajícímu hráči domácích, který za přihlížení našich stojících hráčů trefil míč z „voleje“ pohodlně do naší sítě. Tato branka a hrubá chyba v našich řadách tak rozhodla o osudu jednoznačného utkání. Zápas jsme si prohráli sami vlastní nedisciplinovaností, ztrátou koncentrace, přístupem k utkání a neplněním základních návyků a pokynů trenérů. Někteří hráči se musí vážně zamyslet nad svým výkonem a přístupem k samotnému utkání, protože žádný soupeř se sám neporazí!!!

vedoucí mužstva – Jiří Neuberg


SK Kladno - Slavia dorost „D“ 0:1 (0:0), neděle 18. 4. 2009, ČLMD
Branky:
48. Šittich
Slavia: Hrubeš – Herc (54. Košata), Čepelák, Tesařík, Novák – Šittich (76. Suk), Zmrhal, Šimeček, Svoboda (60. Zámečník) - Synek, Hurka

Už před zápasem jsme věděli, že na úzkém a krátkém hřišti bude rozhodovat především bojovnost, souboje a standardní situace. A přesně tak se také zápas odehrával. Byl to zápas plný vzájemných soubojů a celé řady standardních situací. Do utkání jsme však vstoupili velmi dobře, hráli jsme aktivně od úvodních minut a během 1. poločasu jsme si zásluhou Synka a Zmrhala vypracovali dvě vyložené příležitosti, které jsme bohužel neproměnili.

Úvod 2. poločasu nám vyšel výborně, když rozehrál standardní situaci Čepelák, Hurka vrátil hlavou před branku a Šittich hlavou otevřel skóre tohoto zápasu. V následujících minutách se hra více otevřela a před oběma brankami docházelo zejména po standardních situacích k šancím. Oba brankáři však chytali výborně. Na obou stranách došlo i k situacím, kdy šel hráč dokonce sám na brankáře, ale chyběla větší přesnost v zakončení. Závěr zápasu jsme odehráli velmi koncentrovaně a odvezli tak z Kladna velmi cenné tři body.
Hodnocení trenéra Jíry: „Chtěl bych poděkovat všem hráčům za splnění předzápasových pokynů, za velkou bojovnost a nasazení v tomto velmi náročném zápase. Jsem rád, že jsme se soupeři vyrovnali i v osobních soubojích a hráli tento zápas s velkou chutí. Brankář Hrubeš znovu prokázal svoji kvalitu.“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články