Slavia výsledek proti Kladnu neotočila | SK Slavia Praha
Více

Slavia výsledek proti Kladnu neotočila

KLADNO – Slavia se podruhé za sebou nedokázala na venkovním hřišti prosadit a z Kladna si i přes tlak ve druhé půli odváží těsnou prohru 2:1. V první půli byli aktivnějším a nakonec i produktivnějším týmem domácí...
KLADNO – Slavia se podruhé za sebou nedokázala na venkovním hřišti prosadit a z Kladna si i přes tlak ve druhé půli odváží těsnou prohru 2:1.

V první půli byli aktivnějším a nakonec i produktivnějším týmem domácí, Slavia se na dostřel soupeřovy branky nedostávala a v 16. minutě musel Vaniak likvidovat první nebezpečnou střelu Beneše. Úspěšní byli kladenští dvakrát během dvou minut. Ve 22. minutě se hlavou trefil Drsek, o dvě minuty později skóroval z dorážky Klinka.

Slavia poslala do hry druhého útočníka Tomáše Pekharta a její projev směrem dopředu se tím mírně zlepšil. Sešívaným pomohla i obrovská chyba dua Strnad – Pavlík. Kladenský obránce nešťastně zasáhl míč na hranici pokutového území a druhý jmenovaný jej mezi rukavicemi propustil do sítě.

Druhý poločas byl ze strany Slavie mnohem aktivnější, Kladno ale hrozilo z rychlých brejků. Na obou stranách nebyla nouze o šance, Šiklič napálil z kraje poločasu břevno, zblízka se neprosadil Švento. Na druhé straně byl ve slibné příležitosti znovu Drsek.

Žádná branka už ale nepadla, poločasový výsledek 2:1 tak zůstal zachován. Slavia má ale i tak na čele tabulky náskok osmi bodů.

„Pustili jsme Kladno do dvoubrankového vedení. Dopustili jsme se laciných chyb, po kterých jsme inkasovali. Tím se jen umocnila bojovnost domácích. Brzy se nám povedlo dosáhnout na kontaktní branku, i když to bylo i díky chybě domácího gólmana. Měli jsme i několik dalších šancí ale neproměnili jsme je. Celý zápas jsme tahali za kratší konec,” okomentoval utkání trenér Slavie pan Karel Jarolím.

"Měli jsme problémy se standardními situacemi, dostali po jedné i branku, když se Erich Brabec nestačil vrátit do obranného bloku, nedokázali jsme dobře reagovat ani později při dalších rozích a dlouhých autech, přestože jsme se na tyto situace připravovali," dodal slávistický kouč.

"Tomáš Pekhart měl z tréninku podvrknutý kotník, proto jsme nastoupili jenom s jedním útočníkem, nebylo to na celých devadesát minut, teď jsme navíc přišli asi na nějaký čas kvůli stejnému zranění i o Honzu Hoška. Doufám, že se dát snad někdo ze zraněných hráčů, kteří zůstali v Praze, dohromady," povzdechl si na závěr nevydařeného zápasu trenér Karel Jarolím.


Bezprostředně po utkání zhodnotil zápas i trenér Kladna pan Martin Hřídel: „Pro nás je to velké vítězství, Slavia je pořád nejlepsím týmem u nás. V tomto utkání nám vyšlo vše, o co se snažíme celou sezonu - jak v obraně, tak v útoku. Hráči dnes bojovali a do puntíku splnili to co měli.”

SK Kladno – SK Slavia Praha 2:1 (2:1)
Branky: 22. Drsek, 24. Klinka – 28. Pavlík (vl.)
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Procházka - Bartek, Strnad, Szabo (kap.) (89. Gross), Hajník – Klinka (84. Holub), Zachariáš (71. Zoubele)
Slavia: Vaniak - Dřížďal, Brabec (kap.), Jan Hošek (45. Šiklič), Hubáček – Grajciar (28. Pekhart), Jarolím, Belaid, Suchý, Švento –Fořt
ŽK: Strnad - Šiklič, Brabec, Fořt
Diváci: 3 825


Utkání jsme sledovali online.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články