Tři góly vstupenkou do semifinále (mp3) | SK Slavia Praha
Více

Tři góly vstupenkou do semifinále (mp3)

SYNOT TIP ARENA – Po bezbrankové remíze v prvním zápase na Valašsku nastoupila Slavia k odvetě pohárového utkání vůbec poprvé na domácí půdě v novém Edenu.
SYNOT TIP ARENA – Po bezbrankové remíze v prvním zápase na Valašsku nastoupila Slavia k odvetě pohárového utkání vůbec poprvé na domácí půdě v novém Edenu. Zápasu jasně dominovala a výsledkem 3:0 si zařídila postup do semifinále.

Slavia naskočila do zápasu s chutí, na kraji zálohy se objevil Milan Černý a už ve čtvrté minutě byl u první branky sešívaných. Hlavou poslal dlouhý míč do vápna, tam byl v souboji s gólmanem důrazný Tomáš Pekhart a dostal Slavii do vedení.

Zlín se na dostřel naší branky dostával pouze ojediněle, výjimkou byla dvacátá minuta a tečovaná střela Bači, kterou nad břevno vytěsnil Vaniak.

O pět minut později se Milan Černý dočkal i gólu. Z voleje nádherně šajtlí trefil centr Dušana Šventa.   V závěru první půle napálil Bača břevno Vaniakovy branky. V poločase tak domácí vedli už o dvě branky.

Ve druhém poločase Slavia obrat nepřipustila, přesné zakončení jednoho z útoků přišlo ale až v 81. minutě. Po krásné akci na jeden dotek přiťukl ve vápně Jarolím míč do běhu Bestovi a náš útočník střelou k tyči upravil na 3:0.

Jedinou kaňkou na průběhu utkání je tak zranění dvou obránců. O poločase musel být kvůli zranění kotníku vystřídán František Dřížďal a Peter Grajciar, který jej nahradil, vydržel na hřišti pouhých třicet minut. František Dřížďal podstoupí v pátek rentgenové vyšetření kotníku, Grajciar má zhmožděný stehenní sval, klasického "koňara".

Jméno soupeře pro semifinále se sešívaní dozvědí při pátečním losování na Strahově, které začne v 11 hodin. Soupeřem Slavie bude jeden z trojice Teplice, Slovácko a Sparta.

„Marodka nás stále trápí, ale jsme rádi, že se nám alespoň uzdravili Petr Trapp a Aleš Besta, kteří nebyli k dispozici na utkání v Kladně. Zápas se Zlínem jsme chtěli zvládnout a to se nám podařilo. Útočníci dali po gólu, takže já věřím, že snad by jim to mohlo pomoci i psychicky. Nejenom jim, ale i celému mužstvu,“ zhodnotil zápas trenér Karel Jarolím.

„K poslednímu ligovému utkání s Kladnem jsme si samozřejmě něco řekli, protože takovým způsobem jsme pokračovat nemohli. Ten zápas se nám prostě nepovedl. Je důležité, že si to hráči uvědomili a věděli, proč tomu tak bylo. Věřím tomu, že v následujících utkáních to bude jinak,“ dodal trenér.

SK Slavia Praha – FC Tescoma Zlín 3:0 (2:0)
Branky: 4. Pekhart, 25. M. Černý, 81. Besta
Slavia: Vaniak – Dřížďal (46. Grajciar,75. Hubáček), Suchý, Brabec, Šiklič - Milan Černý, Belaid(71.Jarolím), Trapp, Švento - Besta, Pekhart
Zlín: Kořínek - Malcharek, Čelůstka, Zbožínek, Trubila (36. Novák) – Rýdel (35. Musil) - Šmahaj, Bača, Dostálek, Vyskočil – Žůrek (76. Kroupa)
ŽK: Černý
Diváci: 3457


Trenér Karel Jarolím hodnotí zápas se Zlínem (mp3 zvuk)
Utkání jsme sledovali online.

Videosestřih ze zápasu najdete zde.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články