Aleš Besta: Pohár chceme vyhrát! | SK Slavia Praha
Více

Aleš Besta: Pohár chceme vyhrát!

EDEN – Útočník Aleš Besta vstřelil v zápase proti Zlínu svoji první soutěžní branku ve Slavii. „Tlak tu na nás je, protože útočníci jsou od toho, aby dávali branky, ale nám se poslední dobou moc nedařilo, i když šance jsme měli.

EDEN – Útočník Aleš Besta vstřelil v zápase proti Zlínu svoji první soutěžní branku ve Slavii.


„Tlak tu na nás je, protože útočníci jsou od toho, aby dávali branky, ale nám se poslední dobou moc nedařilo, i když šance jsme měli. Dneska jsme vstřelili gól brzy a já jsem samozřejmě rád, že jsem se také trefil,“ hodnotil utkání.

 

Trenér Jarolím se do útočníků před utkáním trochu pustil, že nedávají branky, jak jste to vnímal?

„Nebylo to příjemné, ještě když se to takhle propírá v médiích. My se všechna utkání snažíme vyhrát, někdy na nás padla i deka, že nám to tam nepadalo, ale snad tomu dáme zapomenout a branky začneme zase dávat.“

 

Říkal vám něco konkrétně v kabině?

„No to zůstane mezi námi.“

 

Na tréninku jste se střelbě nějak speciálně věnovali?

„My ji trénujeme tak nějak průběžně a intenzivně pořád. Od začátku sezony zkoušíme centry do vápna, zakončení, někdy je to holt spíše o štěstí.“

 

Je to jen o tom štěstí?

„Šancí jsme měli dost, chyběl nám dostatek důrazu. Kvalita v útoku tu určitě je.“

 

Dneska jste tu smůlu protrhli, trefil se i váš kolega z útoku Pekhart…

„Já bych to nepřeceňoval. V pondělí nás čeká těžký zápas s Mladou Boleslaví, kde se budeme na dnešní utkání snažit navázat. Pokud se to povede, bude to dobré.“

 

Zlín vás dnes moc neprověřil, v pondělí to bude asi úplně jiné utkání..

„Boleslav má kvalitní mužstvo, ale my jsme první a utkání chceme zvládnout.“

 

V semifinále můžete narazit na Slovácko, Spartu nebo Teplice, koho byste si přál?

„Chceme pohár vyhrát, takže je nám celkem jedno, koho nám nalosují.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články