Béčko doma ztratilo s Letohradem | SK Slavia Praha
Více

Béčko doma ztratilo s Letohradem

STRAHOV – Slavia prohrála na Strahově s Letohradem 1:2 a přerušila tak sérii tří vítězství v řadě. Za hosty se dvakrát trefil Kříž, za Slavii snižoval po přestávce Petr Hošek.

STRAHOV – Slavia prohrála na Strahově s Letohradem 1:2 a přerušila tak sérii tří vítězství v řadě. Za hosty se dvakrát trefil Kříž, za Slavii snižoval po přestávce Petr Hošek.

 

Utkání začalo poklidně, první šanci viděli diváci až ve 23. minutě, po centru Starého střílel z hranice vápna Vaněk, brankář Kykal ale pokus našeho útočníka vyrazil. Tři minuty nato udeřili hosté, po přihrávce Bíra se prosadil Kříž. Stejný hráč ve 36. minutě zvýšil na 0:2, když využil zaváhání gólmana Berkovce.

 

Vstup do druhého poločasu se povedl našim fotbalistům, už po třech minutách hry se prosadit vystřídavší Petr Hošek, hlavou poslal do sítě míč po Kovaříkově rohovém kopu. Slávistům už se však do konce i přes množství šanci vyrovnat nepodařilo, naopak osm minut před koncem mohl zvýšit Hundák, který šel sám na brankáře Berkovce, ale ten si s jeho střelou poradil.

 

„Nastoupili jsme v podobné sestavě jako do dvou předchozích utkání, ale nehráli jsme dostatečně agresivně. Dostali jsme dva laciné góly, hlavně ten druhý, který padl po chybě brankáře - nedá se nic dělat, dlouho nechytal. Od konce prvního poločasu jsme změnili rozestavení na 4-4-2, přišel Petr Hošek,“ řekl k prvnímu dějství trenér Miroslav Janů.

 

„Začátkem druhé půle jsme dali kontaktní branku, celkově druhý poločas byl z naší strany slušný, řekl bych až velmi dobrý, ale bez gólového efektu. Měli jsme plno šancí, plno standardních situací, kdybychom dali druhý gól, tak bychom podle mě vyhráli. Je škoda, že jsme vítěznou sérii neprodloužili,“ hodnotil druhou půli náš kouč.

 

Slavia – Letohrad 1:2 (0:2)

Branky: 48. Petr Hošek – 26., 36. Kříž

Slavia: Berkovec – Held, Studík, Čmovš, Starý – Zahálka (66. Balcar), Kobler (73. Šimeček) , Javorek, Kovařík - Tafat, Vaněk (41. Petr Hošek)

Letohrad: Kykal - Vaniš, Valta, Lukeš, Adam – Kříž (75. Glos), Stejskal, Bíro (72. Kočí), Hundák – Honka, Gulajev (84. Řehák)

ŽK: Kovařík

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články