Šest gólů přineslo remízu | SK Slavia Praha
Více

Šest gólů přineslo remízu

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Nově pokřtěný stadion stále ještě neviděl ligovou porážku Slavie. Sešívaní prohrávali s Mladou Boleslaví už o dvě branky, drtivým finišem ale dokázali vybojovat remízu 3:3.
SYNOT TIP ARENA/EDEN – Nově pokřtěný stadion stále ještě neviděl ligovou porážku Slavie. Sešívaní prohrávali s Mladou Boleslaví už o dvě branky, drtivým finišem ale dokázali vybojovat remízu 3:3.

V první půli se už po pěti minutách trefil Chramosta, jehož prudký míč téměř od brankové čáry proklouzl Vaniakovi pod rukavicemi. V deváté minutě se náš gólman blýskl proti Sylvestremu, na druhé straně musel několik těžkých zákroků vytáhnout Miller.

Slavia vyrovnala ve 25. minutě, kdy si hlavičku Fořta kopl do branky dezorientovaný Hrdlička. Do kabin šli ale přece jenom ve vedení hosté. Ve 36. minutě se po centru Papadopulose trefil Sylvestre.

Začátek druhé půle se nesl v duchu několika šancí na obou stranách, do dvougólového vedení šla ale v 60. minutě Boleslav. Po rychlém protiútoku a závaru před Vaniakem dostal míč nakonec do branky Papadopulos.

Slávisté se okamžitě nadechli k mohutnému náporu. V 67. minutě Belaid neproměnil penaltu, proti dalším šancím se zaskvěl gólman Miller. V 79. minutě ale Belaid své zaváhání napravil a snížil na 2:3 a v 87. minutě vybuchl Eden po dalekonosné střele Milana Černého, která zaplula přesně do šibenice.

Remíza 3:3 nám tak zajišťuje i nadále vedoucí postavení v tabulce s náskokem osmi bodů.

„Viděli jsme velice krásný zápas. My přijeli s ofenzivním pojetím, to se nám dařilo až do posledních dvaceti minut. Rozhodla situace, kdy jsme šli v situaci tři na jednoho na branku Slavie a neproměnili jsme. Jsem trochu zklamaný, ale jsem na druhou stranu rád za ofenzivní fotbal a za to, že padlo šest gólů,“ řekl po skončení utkání trenér Boleslavi Pavel Hapal.

„Já na druhou stranu nebyl vůbec spokojený s prvním poločasem,“ komentoval zápas Karel Jarolím. „Boleslav trestala gólově naše chyby, uprostřed hřiště to určitě nebylo podle našich představ, ani v obraně se nám nedařilo. Ve druhé půli šel na pravou stranu Milan Černý, myslím si, že naše hra se zlepšila, snažili jsme se vyrovnat. Boleslav ale odskočila na dva góly, navíc jsme neproměnili pokutový kop, soupeř měl i další šance.

To, co se nám podařilo v závěru, je díky charakteru hráčů na hřišti. Dostali jsme Boleslav pod tlak, vyrovnali jsme, byly tam možná i situace, kdy jsme mohli obrátit výsledek na svou stranu. Mám samozřejmě výtky k některým hráčům, ale to si vyřešíme sami v kabině. Hráči na hřišti v závěru opravdu ukázali srdíčko,“ dodával trenér domácích.

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 3:3 (1:2)
Branky: 5. Chramosta, 36. Sylvestre, 60. Papadopulos – 25. Hrdlička (vl.), 79. Belaid, 87. M. Černý
Slavia: Vaniak – Dřížďal (46. M. Černý), Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Jarolím (57. Ivana), Trapp, Švento – Pekhart (77. Besta), Fořt
Boleslav: Miller - Janíček, Procházka, Rolko, Hrdlička – Mendy (61. Kalina), Sylvestre (86. Táborský), Opiela, Poláček - Papadopulos, Chramosta (82. Kúdela)
ŽK: Trapp, Brabec, M. Černý – Rolko, Janíček, Poláček, Procházka, Opiela
Diváci: 11 427


Videosestřih ze zápasu najdete zde.

 

Utkání jsme sledovali online.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články