V neděli hraje Slavia v Brně (mp3) | SK Slavia Praha
Více

V neděli hraje Slavia v Brně (mp3)

PRAHA – V neděli 3. května zavítají fotbalisté Slavie do Brna, kde je čeká utkání 26. kola Gambrinus ligy. Začátek je v 17 hodin. Marodka se po pondělní dohrávce s Boleslaví nijak výrazně nezměnila.

PRAHA – V neděli 3. května zavítají fotbalisté Slavie do Brna, kde je čeká utkání 26. kola Gambrinus ligy. Začátek je v 17 hodin. Marodka se po pondělní dohrávce s Boleslaví nijak výrazně nezměnila. Trenér Karel Jarolím ale navíc nemůže počítat s Petrem Trappem, který si odpykává trest za čtyři žluté karty.

„Komplikace to samozřejmě je, vzhledem k tomu, že máme problémy s obrannými řadami. Na jeho místě by mohl zaskočit Marek Suchý, ale máme i jiné možnosti. Šanci také může dostat někdo z hráčů, kteří toho ještě zatím moc neodehráli, nicméně by si museli s touto rolí poradit,“ nechce více prozradit trenér Karel Jarolím.

Ronalda Šikliče trápí bolavý sval, „koňara“ z pohárového zápasu doléčuje Peter Grajciar, Petra Jandu trápí třísla, Jaroslav Černý trénuje individuálně a na dlouhodobé marodce je s operovaným kolenem Vladimír Šmicer. Také Jan Hošek má stále zafixovaný kotník.

Trenér Karel Jarolím se vrátil k poslednímu ligovému zápasu Slavie s Mladou Boleslaví, který skončil remizou 3:3.

„Myslím si, že se Brno bude snažit hrát spíše z obranného bloku a bude spoléhat na rychlé protiútoky, jak to mohli vidět v případě našeho zápasu s Mladou Boleslaví. I když to, jakým způsobem jsme odehráli první poločas, se už nesmí v žádném případě opakovat. Soupeři jsme dopřáli příliš mnoho volného prostoru uprostřed hřiště a z toho potom pramenily nebezpečné situace před naší brankou. Věřím, že podobný způsob hry určitě z naší strany už nebude k vidění,“ dodal trenér Karel Jarolím.

Dušan  Š v e n t o

Slavia teď na jaře naposledy v lize vyhrála na venkovním hřišti v Jablonci 15. března, od té doby prohrála v Olomouci i na Kladně. V Brně budete určitě chtít o to více naplno bodovat...

„Máme před sebou zápas v Brně a za sebou máme takový pro nás začarovaný duben. Určitě to budeme chtít odčinit a předvést dobrý výkon podtržený navíc dobrým výsledkem.“

Jak moc bude mužstvu chybět Petr Trapp, který nemůže hrát?

„Určitě nám bude chybět stejně tak jako další hráči, kteří jsou momentálně zranění. Je pravda, že ty vynucené absence nejsou nic příjemného.“

Slavia v Brně naposledy vyhrála 5. května 2005. Takže určitě motivace navíc tuto nepříznivou sérii prolomit...

„Tehdy jsem tady ještě nebyl, do Slavie jsem přišel asi o měsíc a půl později. Ale dá se tedy říci, že jsem v Brně zatím nevyhrál. Takže nejen kvůli této bilanci by určitě bylo dobré to změnit.“

Erich  B r a b e c

Slavia v Gambrinus lize naposledy naplno bodovala doma se Zlínem ve 21. kole. Do konce soutěže navíc zbývá pět kol...

„Po domácí ztrátě dvou bodů s Boleslaví určitě budeme chtít v Brně vyhrát. I když je to ztráta v uvozovkách, protože jsme nakonec museli dohánět dvougólové manko. Samozřejmě ligový finiš se blíží a další zaváhání bychom si už dovolit neměli.“

Jak moc bude Slavii chybět v Brně Petr Trapp?

„Není to jenom absence Petra Trappa. Máme také hodně zraněných hráčů. Uvidíme, kteří hráči budou k dispozici a jak na to budeme muset zareagovat. Ale jsou tady jiní hráči a ti budou muset dokázat, že jsou ve Slavii oprávněně.“

Podzimní vzájemný ligový duel zvládla lépe Slavia. 2. listopadu porazila doma v Edenu Brno 2:1. Za Slavii se trefil dvakrát Tomáš Necid.

Slavia nastoupila ve složení: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček (74. Švento) – Marek Jarolím (81. Belaid), Volešák, Tavares, Jaroslav Černý – Šmicer (63. Šenkeřík), Necid.

V sestavě Brna figurují dva bývalí hráči Slavie David Kalivoda a Tomáš Došek. Trenér Brna Miroslav Beránek ve Slavii nejen hrával (1984 až 1989, 128 ligových zápasů), ale také v klubu působil jako hlavní trenér.

Z Brna do Slavie naopak přišel během zimní přestávky útočník Aleš Besta.

Trenér Karel Jarolím před zápasem s Brnem a o absenci Petra Trappa (mp3 zvuk)

Erich Brabec před zápasem s Brnem (mp3 zvuk)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články