Bylo nás pět (jedna) | SK Slavia Praha
Více

Bylo nás pět (jedna)

Není pravda, že Slavia má v posledních zápasech skvělou formu. Má ji totiž ještě lepší. Naposledy se o tom přesvědčili olomoučtí borci na Andrově stadiónu v pátek odpoledne. Sešívanci přijeli, nasázeli Hanákům pět gólů a bylo hotovo. Téměř životně důležitý zápas jsme zvládli s bravurou a nevídanou lehkostí. Začali jsme opatrně, Olomouc si vytvořila mírnou převahu, ale po Sedláčkově centru téměř od brankové čáry, který skončil v síti, jsme se ujali na konci první půle vedení. Domácí fanoušci sice hnali svůj tým do útoku, z čehož vyplynulo vyrovnání, nicméně po kanonádě, kterou začal Richard Dostálek a ukončil Kuka, definitivně vychladli. Opaření hráči Sigmy najednou nebyli s to vymyslet kloudnou akci, a tak na hřišti kralovala červenobílá šlechta. A aby toho nebylo dost, tak Tomáš Došek v poslední minutě pečetil vítezství.
Utkání se mimořádně vydařilo, jak herně, tak výsledkově. Co jsme vystřelili na bránu, to tam spadlo. Dávali jsme nádherné branky: výstavní byl zmíněný Sedláčkův centr do vinglu, stejně tak jako Kukova brazilská dorážka (mimochodem, Pavel se v tabulce střelců dotáhl na Hapala, který se v přímé konfrontaci nejlepších ligových kanonýrů neprosadil). Komentovat Richardův standardní víko-gól asi už nemá smysl - ten hoch to má zkrátka v sobě. Úspěšný zásah v lize si připsal po delší době i Zelenka, což znamená, že prolomil střeleckou smůlu a začne opět zatěžkávat konta našich soupeřů.
Ve světle moravské výhry můžeme brát hubenou jednogólovou výhru nad Bohemkou jako vyjímečný pokles pod limit tří gólů na zápas, který se v dalším domácím střetnutí, tentokrát s Příbramí opakovat nebude. V úterý ještě doladíme formu v Jablonci při poháru a v pátek - Marilo, těš se!

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články