Ve středu první díl boje o finále | SK Slavia Praha
Více

Ve středu první díl boje o finále

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Ve středu 21. dubna čeká fotbalisty Slavie první zápas semifinále Ondrášovka Cupu v Jablonci. Začátek utkání je v 17 hodin. „Jaká je taktika říkat nebudu, ale hned po zápase s Kladnem jsem klukům v kabině říkal...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Ve středu 21. dubna čeká fotbalisty Slavie první zápas semifinále Ondrášovka Cupu v Jablonci. Začátek utkání je v 17 hodin.

„Jaká je taktika říkat nebudu, ale hned po zápase s Kladnem jsem klukům v kabině říkal - hlavy nahoru, pro nás je teď přednost nebo cíl něco jiného, to znamená už ve středu zápas v Jablonci. Já si myslím, že se na to připravíme dobře, chceme udělat všechno pro to, abychom postoupili dál. Máme dva zápasy, musíme si vytvořit takový výsledek, abychom to potom za týden doma v Edenu zvládli,“ uvedl trenér Slavie František  C i p r o.

Koho z té velké slávistické marodky postrádáte v těch vypjatých zápasech nejvíce?

„Tak z té obrovské marodky tam chybí hodně hráčů, co si budeme povídat, když chybí dlouhodobě šest hráčů základní sestavy, tak to někde musí být znát. Asi teď momentálně nám nejvíce chybí Adam Hloušek, ale ten by chyběl určitě každému. Je jich opravdu moc a chybějí všichni, ale s tím nic neuděláte. To nejsou zranění na čtrnáct dnů. Musíme doufat, že do příští sezony budou už někteří z nich fit.“

O účast v evropských pohárech bojuje Slavia právě v Ondrášovka Cupu. Vidíte na hráčích větší nervozitu oproti ligovým zápasům?

„Nevidím tam nějaký rozdíl, já jim v kabině říkám, že ke každému utkání musejí přistupovat stejně. Je to složitá situace, když jsme tam, kde momentálně jsme. Slavia přece nemůže být osmá, musíme to ještě nějak uhrát.“

Ve středečním zápase v Jablonci je nepravděpodobný start Stanislava Vlčka, který musel odstoupit v nedělním zápase s Kladnem už v osmé minutě kvůli svalovým problémům. Připraven nastoupit s největší pravděpodobností nebude ani Peter Grajciar, který má ze čtvrtfinálové odvety Ondrášovka Cupu se Spartou zhmožděný kotník.

Na marodce dále zůstávají Deniss Romanovs, Josef Kaufman, Benjamin Vomáčka, Tijani Belaid, Adam Hloušek a Riste Naumov.

Matej  K r a jč í k  si je vědom toho, že cesta do pohárové Evropy vede právě přes Ondrášovka Cup.

„Všichni už teď víme, a ví to samozřejmě i Jablonec, že chceme ten pohár vyhrát, protože je to opravdu momentálně jediná šance. Věřím, že to bude vidět i na naší hře, že ho chceme vyhrát. Když jsme hráli předtím se Spartou, tak jsme věděli, že je to ten nejtěžší možný soupeř, kterého jsme mohli v tom pomyslném pavouku potkat. Ale zvládli jsme to, takže si myslím, že není důvod se obávat žádného soupeře. Doufám, že zvládneme i oba zápasy s Jabloncem a že to dotáhneme do vítězného konce,“ přeje si Matej Krajčík.

Jablonec stejně jako Slavia v posledním ligovém zápase remizoval. Generálka na středu tedy dopadla u obou mančaftů stejně. Může to svědčit o momentální formě či rozpoložení obou mužstev?

„Na druhou stranu oni ale bojují v lize o jiné příčky než my. Navíc hráli, bez urážky, s těžším soupeřem než my. Myslím si, že mají formu dobrou, mají dobře poskládané mužstvo. Uvidíme ve středu, pohár je zase něco jiného než Gambrinus liga a navíc to semifinále se hraje na dva zápasy.“

Trenér Slavie František Cipro před zápasem v Jablonci (mp3 zvuk)

 

 Informace pro fanoušky, cestující do Jablonce


Na žádost pořadatelů zápasu semifinále Ondrášovka Cupu FK Baumit Jablonec – Slavia zveřejňujeme na našem webu základní informace, týkající se tohoto utkání.


Sektor hostů se nachází na tribuně JIH, přístupová cesta je z ulice Vrkoslavická, plánek stadionu je k dispozici na jabloneckém webu. V blízkosti sektoru je umístěna také pokladna pro naše fanoušky. Vstupenky budou v prodeji hodinu a půl před výkopem. Pořádatelé budou provádět bezpečnostní prohlídky a namátkové dechové zkoušky na alkohol. Platí samozřejmě zákaz pyrotechniky.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články