Hanáci otočili, z Olomouce bez bodu | SK Slavia Praha
Více

Hanáci otočili, z Olomouce bez bodu

OLOMOUC/ANDRŮV STADION – Vedení 1:0 po první půli nakonec nestačilo, tři branky v síti Martina Vaniaka po přestávce znamenaly, že si sešívaní z Olomouce body neodvezou. Domácí Sigmě podlehli 1:3.
OLOMOUC/ANDRŮV STADION – Vedení 1:0 po první půli nakonec nestačilo, tři branky v síti Martina Vaniaka po přestávce znamenaly, že si sešívaní z Olomouce body neodvezou. Domácí Sigmě podlehli 1:3.

Ve 23. minutě se mezi třemi obránci protáhl Šultes, naši branku ale netrefil. Zato hned z protiútoku se prosadili červenobílí. V ukázkovém brejku poslal Koreš přízemní centr do vápna, Mirko Ivanovski vstřelil svůj první gól v Gambrinus lize a Slavia tak o poločase vedla 1:0.

Po přestávce se ale trefovali pouze domácí. V 64. minutě prošel kolem našich obránců Šultes a z blízkosti překonal Vaniaka. V 70. minutě se hlavou k tyči prosadil střídající Hubník, stejný hráč mířil do naší sítě o deset minut později potřetí.

Během druhé půle se v sešívaném dresu objevili hned tři noví hráči. Zákostelský, Duranski i Hurka si v Olomouci odbyli své ligové premiéry. Poprvé v Gambrinus lize nastoupil i Petr Mareš, který má už start v Evropské lize proti Janovu, která byla jeho premiérou v áčku.

„V prvním poločase jsme hráli velice slušně, výkony některých hráčů mě i příjemně překvapily. Vedli jsme 1:0 a hra se mi celkem líbila. Ve druhé půli už jsme ztratili hru a nepodrželi jsme míč vepředu, takže se to na nás valilo. A naším problémem jsou hlavně standardní situace. Prohráli jsme, ale utkání mi ukázalo, kteří hráči na to mají nebo eventuálně v budoucnu budou mít, nebo kteří ve Slavii nemají co dělat,“ uvedl po zápase trenér Slavie František Cipro.

„Určitě pohledné utkání, zejména z naší strany, Slavia chtěla hrát, napadala, takže tam byl prostor pro kombinaci. My jsme byli v prvním poločase málo důrazní v koncovce, žádnou šanci jsme si nevytvořili, možná pološanci tam měl Pavel Šultes. Druhý poločas byl z naší strany agresivnější zejména v pokutovém území, snažili jsme se pořád hrát do koncovky a vyplatilo se nám to, dali jsme tři góly, takže velká spokojenost,“ zhodnotil utkání trenér Olomouce Zdeněk Psotka.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 3:1 (0:1)
Branky: 64. Šultes, 70., 80. Hubník - 24. Ivanovski
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Komárek, Heidenreich – Petr (79. Schulmeister), Bajer, Ordoš, Hořava – Šultes (67. Hubník), Navrátil (74. Onofrej)
Slavia: Vaniak - Dens, Hošek, Lafrance, Mareš – Kysela (75. Duranski), Ragued, Koreš, Trubila – Tecl (68. Zákostelský), Ivanovski (83. Hurka)
ŽK: Šultes, Hubník – Tecl, Ivanovski, Mareš, Ragued


utkání jsme sledovali online

 

 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články