Pro Vaniaka premiéra s kapitánskou páskou | SK Slavia Praha
Více

Pro Vaniaka premiéra s kapitánskou páskou

OLOMOUC – Poprvé přivedl v soutěžním utkání ve Slavii mužstvo na hřiště s kapitánskou páskou. I když opět zkušeně úřadoval v brance Slavie a s přehledem dirigoval své spoluhráče před sebou, porážce Martin Vaniak nezabránil.

OLOMOUC – Poprvé přivedl v soutěžním utkání ve Slavii mužstvo na hřiště s kapitánskou páskou. I když opět zkušeně úřadoval v brance Slavie a s přehledem dirigoval své spoluhráče před sebou, porážce Martin Vaniak nezabránil.

„V sestavě jsme měli více změn, všichni vědí, že ve středu nás čeká další důležité utkání. První poločas byl z naší strany výborný, ale ve druhém jsme asi odpadli, nebylo to zkrátka vůbec ono. Soupeř nás přitlačil k naší šestnáctce a nepustil nás vůbec z půlky. My jsme si bohužel ve druhé půli nevytvořili náznak nějaké šance a soupeř nás ztrestal,“ uvedl po zápase Martin Vaniak.

Slavia nastoupila do zápasu v Olomouci kvůli velké marodce s kombinovanou sestavou. Myslíte si, že mladí hráči splnili to, co se od nich očekávalo?

„Pro ty kluky je to velká zkušenost. Do utkání nastoupili hráči, kteří si poprvé zahráli ligu. Alespoň vidí, že mají hodně co zlepšovat a hodně se co učit, aby ligu jednou hráli pravidelně.“

Musel jste o něco více dirigovat své spoluhráče před sebou?

„Přece jen to bylo takové nové a netypické. Ale není to jenom o mně, musí komunikovat celý mančaft a ne jenom já.“

Po prvním poločase jste odcházeli do kabin za vítězného stavu, ale ve druhé půli Olomouc dala tři góly a zápas otočila. Co se podle vás stalo?

„Asi jsme fyzicky odpadli, nevím, protože nás soupeř přetlačil na naši půlku a my jsme nepodrželi vepředu balon. Dostávali jsme se hodně pod tlak a bohužel góly potom pramenily právě z těch chyb.“

Dalo se s těmi góly vůbec něco dělat?

„Byly z bezprostřední blízkosti. Byla to standardka, potom tam bylo výborné vykombinování soupeře a pak další propadlý balon po odehrané standardce, i za tím asi stála nezkušenost.“

V Olomouci jste poprvé přivedl v ligovém zápase na hřiště mužstvo Slavie jako kapitán. Asi nebylo co řešit, kdo si v tomto zápase navlékne kapitánskou pásku...

„Když si to tak spočítáte, tak já už mám v lize nasbíráno přes přes čtyři sta startů, to dohromady něměl ani zbytek celého našeho mančaftu.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články