Pohárová cesta skončila v semifinále | SK Slavia Praha
Více

Pohárová cesta skončila v semifinále

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Velký tlak a obrat ve skóre předvedli ve středeční odvetě semifinále Ondrášovka Cupu fotbalisté domácí Slavie. Brankami Jaroslava Černého a Petra Trappa sice nakonec zvítězili 2:1, po výsledku 0:1 z prvního zápasu ale do finále postupuje Jablonec.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Velký tlak a obrat ve skóre předvedli ve středeční odvetě semifinále Ondrášovka Cupu fotbalisté domácí Slavie. Brankami Jaroslava Černého a Petra Trappa sice nakonec zvítězili 2:1, po výsledku 0:1 z prvního zápasu ale do finále postupuje Jablonec.

Slavia měla na začátku zápasu převahu, v první velké šanci se ale ocitl až ve 27. minutě David Lafata, který hlavou trefil břevno Vaniakovy branky. Jablonec se z gólu radoval o deset minut později. Grajciarova malá domů byla na Vaniaka příliš krátká a vyběhnuvšího gólmana přeloboval Lafata.

Domácí vyrovnali až ve druhé půli. V 57. minutě stáhl Eliáš ve vápně nabíhajícího Milana Černého, viděl za svůj zákrok červenou kartu a pokutový kop proměnil Jaroslav Černý.

Slavia si ke konci zápasu vytvořila tlak, druhá branka, znamenající naději na postup, ale přišla příliš pozdě. V 88. minutě prostřelil Špita z deseti metrů Petr Trapp. Výsledek 2:1 sešívaným na postup nestačil, cesta domácím pohárem tak skončila v semifinále.

„I když jsme vyhráli, tak je nám to k ničemu. Měli jsme vyhrát s nulou, to se nám nepovedlo. Nechtěli jsme dopadnout jako včera Lyon, který byl v podobné pozici. Myslím si, že nepostoupilo lepší mužstvo, postoupilo mužstvo, které mělo více štěstí,“ řekl po utkání trenér Slavie František Cipro.

„Druhá strana mince je ta, že jsme měli velký tlak, jiné mužstvo by z toho góly dalo, my ne. To, že dal gól zase Petr Trapp, o lecčems svědčí. Nemáme gólového útočníka. Kromě tří gólů Bohemce, které padly po standardních situacích, jsme se moc nepředvedli. To je náš nynější problém.“

„Dostali jsme takový polovlastní gól, při něm si ale vinu rozdělili oba dva, Grajciar i Vaniak. Jak mám Vaňouse rád a chci, aby pro další sezónu zůstal, dneska při obdrženém gólu pozdě vyběhl. Peter Grajciar zase posílal malou domů hlavou z půlky hřiště.“

„To, že nebudeme hrát poháry, je po sportovní stránce hodně špatné. Se Slavií jsem sehrál mraky pohárových zápasů, možná nejvíce v republice. Je to špatně pro hráče, pro fanoušky, pro celý český fotbal, pro koeficient. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale Sparta a Slavia by měly hrát poháry,“ dodával ještě trenér Cipro.

„Věděli jsme, že nás dneska čeká velmi těžký zápas proti soupeři, kterému šlo v této sezoně o všechno. Měli jsme malý náskok, a když jsme v první půli dali gól, zdálo se, že je duel rozhodnut. Ale zdálo se to asi jenom nám, situace se zkomplikovala podle mého názoru nesmyslným vyloučením Eliáše,“ hodnotil zápas trenér Jablonce František Komňacký.

„Potom to bylo o vůli a o obraně, abychom vydrželi nápor Slavie, který musel přijít. Musím hráče za výkon pochválit, i když tam samozřejmě nebylo všechno perfektní.“

„Posledních deset minut jsem opravdu trnul, Slavia měla hodně centrů, hodně standardních situací. Možná i proto, že jsme měli vysoké hráče, jsme tlaku odolali. Slavia ale teď, při vší úctě k ní, nemá vpředu takovou sílu, aby nám během jednoho poločasu dala tři góly. Přesto to ale byl po druhém gólu Slavie boj o holý život, o holý postup,“ zakončoval Komňacký.

SK Slavia Praha – FK Baumit Jablonec 2:1 (0:1)
(Ondrášovka Cup, semifinále, 2. zápas)
Branky: 57. J. Černý (pen.), 88. Trapp – 37. Lafata
Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp, Hošek, Hubáček (kap.) - Dens, Jaroslav Černý, Ragued, Grajciar (69. Ivanovski) – Janda (80. Šenkeřík), Milan Černý
Jablonec: Špit - Zábojník, Drsek, Pavlík, Jablonský – Haurdić (81. Michálek), Jarolím (89. Krejčí), Eliáš, Loučka, Kovařík – Lafata (77. Pekhart)
ŽK: Krajčík – Lafata, Drsek
ČK: Eliáš (Jablonec)
Diváci: 3 573

utkání jsme sledovali online

 

 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články