Šťastná ruka trenéra | SK Slavia Praha
Více

Šťastná ruka trenéra

Góly náhradníků v zápase proti Brnu nám přinesly tři body a opět oživily naději na druhou příčku. Na Příbram ztrácíme už jen pouhý bod a díky losu můžeme již v příštím kole přeskočit Žižkov, který přijede na Strahov.
V prvním poločase nebyla naše hra optimální, přesto jsme byli v úvodu aktivnější - v 7. střílel Kuchař z dvaceti pěti metrů a v 17. předložil Dostálek z pravé strany míč Tomáši Doškovi, domácí gólman však zachraňoval pádem pod nohy našeho hráče. Brno začalo postupně vyrovnávat hru a už ve 23. se mohli hráči soupeře radovat, Radek Černý ale napravil Šuškavčevičovu chybu a chytil Zbončákovi jistý gól. Ve 29. to zkoušel Pacanda po rohu, náš brankář nás znovu podržel a vyrazil na roh.
Na začátku druhé půle si Slavia vynutila převahu, k žádnému efektu to však nevedlo. Naopak v 59. jsme přežili vlastní smrt, kdy po nepřehledné skrumáži trefil Hošťálek tyč. Utkání pro nás zlomil až Zelenka, který se trefil hlavou v 78. po centru Sedláčka. Brňany inkasovaná branka rozhodila, do jejich hry se vloudila nervozita, a tak v 88. pojistil výsledek Švancara zkušenou střelou k tyči z malého vápna.
Jak to viděli naši hráči
"Byl to moc těžký zápas, protože se nevyvíjel tak, jak jsme si představovali. Chyběla nám lehkost, kterou když máme, tak jsme neporazitelní. Klid přinesli náhradníci, Zelí přišel a dal gól, stejně tak Švancara," hodnotil Richard Dostálek, který vynechal poslední ligový zápas díky otřesu mozku, v Brně však opět nastoupil a podal tradičně spolehlivý výkon. O Lize mistrů mluví Ríša stále velmi opatrně: "Je to ještě hrozně daleko, nerad bych těď spekuloval, jestli jsme k druhé příčce blíž nebo dál. Musíme spoléhat na ostatní a to ve sportu není nikdy dobře." Střelec prvního gólu Luděk Zelenka vypadal po zápase spokojeně: "Za tři body jsme moc rádi. Je pravda, že jsme tady nepodali žádný oslnivý výkon, ale o to je vítězství cennější." Nás útočník si všiml, že po slávistickém střídání zavládl v mužstvu soupeře zmatek: " Při většině našich standardtních situacích u mě nikdo nestál. Docházelo u nich k chaosu, nevěděli, kdo má koho hlídat.V tom udělali chybu." Jak to viděl náš trenér
"Chtěli jsme vycházet z dobré defenzivy a hrát aktivně uprostřed hřiště. Brno se přesto dostalo do několika nebezpečných situací, které nás naštěstí nemusely po zápase mrzet," shrnoval Karel Jarolím, který se nechtěl přiliš pouštět do hodnocení našich šancí v boji o druhé místo: "Vysledky v tomto kole uchovaly naději nejen nám, ale i našim soupeřům, takže je všechno otevřené. Liga může být napínavá, až do posledního kola."

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články