Moravské importy pokračují | SK Slavia Praha
Více

Moravské importy pokračují

Je třeba zdůraznit, že máme velezkušené mužstvo. V sobotu se to jasně ukázalo v Brně, kde jsme přehráli vyspělým taktickým výkonem snaživé místní fotbalisty. Přestáli jsme hluchá místa i několik nepříjemných šancí soupeře - něco odvrátila obrana, něco pochytal Radek Černý, pomohla také tyč a pak přišel tvrdý úder. Trenér Karel Prozřetelný měl šťastnou ruku a poslal na hřiště tři náhradníky, z nichž se mu dva odvděčili brankou: dvanáct minut před koncem po centru Sedláčka mířil přesně hlavou Luděk Zelenka a o chvíli později definitivně potopil "svůj" tým ex-brňák Švancara. Pohrál si s brněnskými zadáky a poslal balón z rohu malého vápna přízemní střelou k tyči. Vyvrátil tak výrok jednoho domácího fandy, který na našeho hráče pokřikoval: “Švancaro, nech toho, si trapné!” Jak říkal po zápase Ríša Dostálek (který se díky bohu stačil dát dohromady po divokém utkání v Jablonci), je skvělé mít čtyři vyrovnané útočníky, z nichž je schopen kdokoliv rozhodnout.
Protože jsme náskok bez větších problémů pohlídali, vezly se tři body autobusem do Prahy. Co na tom, že první poločas byl slabší, důležitější je psychická odolnost, střelecká produktivita a hlavně výsledek.
Je to tak, kádr je kvalitní a vyrovnaný - červenobílý orchestr je zkrátka vyladěn. Teď toho musíme využít, nekoukat nalevo napravo a vyhrát zbývající ligové duely. Mělo by se to podařit, zkušenosti jsou na naší straně. Konkurenti nevydrží nasazené tempo, nějaký ten bod ztratí a my skončíme druzí.
Navíc, když příští úterý potopíme Viktorku, můžeme se těšit na finále poháru se Spartou, která pravděpodobně také postoupí. Trochu ji přistřihneme křidélka, Kuka dá znovu hattrick a bude.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články