Rozuzlení malého derby přišlo v první půli | SK Slavia Praha
Více

Rozuzlení malého derby přišlo v první půli

Gól Tomáše Kuchaře ze sedmnácté minuty nám přinesl životně důležité vítězství v přímém souboji o čtvrtou příčku se Žižkovem. Viktorka tak na nás ztrácí dva body.
Utkání překvapivě začali aktivněji hosté a už ve 3. pálil Stracený do boční sítě. Slavisté se proti důrazně hrajícímu soupěři těžko prosazovali, přesto šli do vedení. V 17. centroval do vápna Lukáš Došek a Buryán odhlavičkoval přesně na Tomáše Kuchaře, který prudkou přízemní střelou nedal Pižanowskému šanci. Od vedoucího gólu jsme získali územní převahu, pojistka však nepřicházela. Ve 36. se vytáhl žižkovský brankář, když vyrazil krásnou Kuchařovu střelu. Ke konci poločasu znovu zahrozila Viktorka, ze dvou rohových kopů však nevytěžila nic.
Ve druhé půli vzbudili největší rozruch Kuka, který v 66. nastřelil po ideálním Zelenkově pasu tyč a v 74. Ščasný, kterému se na druhé straně vedlo stejně. V 89. se statečně do vápna probíjel Švancara, v poslední možné chvíli ale situaci zachránil znovu Pižanowski. A protože snahy o vyrovnání končily na naší pozorné obraně nebo na nepřesné kombinaci hostů, vítězství zůstalo na Strahově.
Jak to viděli naši hráči
"Utkání se nám příliš nevydařilo, hlavně že jsme získali tři body," komentoval zápas obránce Jiří Skála. Podobně hodnotil i Richard Dostálek: "Pro diváka to žádná lahůdka asi nebyla, důležitější je ale vítezství. S výsledkem jsme spokojení, s výkonem už méně." Vítězství přivál Tomáš Kuchař: "Ideálně se ke mě odrazil míč, neměl jsem čas ho nijak zpracovávat, tak jsem to zkusil z první a naštěstí to tam spadlo"
Jak to viděl náš trenér
Asistent Pavel Řehák byl stručný: "Na Strahově jsme sehráli už lepší zápasy, které ale skončily bez branek. Takže z tohoto pohledu jsme určitě spokojeni."

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články