Kuchař uvařil Žižkov | SK Slavia Praha
Více

Kuchař uvařil Žižkov

Tak nám hoši přidali další korálek na šňůrku. V zápase, který moc elegance nepobral, jsme urvali tři body a přiblížili se tím Olomouci, která klopýtla v Plzni. Na druhé místo ztrácíme pouhopouhé dva bodíky!
Hra asi nevypadala, jak by měla, Viktorka nepříjemně kousala a nám se nedařilo najít účinnou protizbraň. Naštěstí však zaúřadoval hráč Kuchař a ranou z první, jak vystřižené z fotbalové čítanky, stanovil konečné skóre. Nechme stranou projev mužstva, mohl být sice lepší, pozitiva však jednoznačně převažují. Tak za prvé, máme vítězství a už v příštím kole se s boží pomocí můžeme propracovat tam, kam potřebujeme. Za druhé, hráči tvoří zocelený celek schopný rozhodovat méně zdařilá utkání. Sparta odehraje stejným způsobem třetinu ligy, tak proč by to nemělo jít i nám. A konečně za třetí, Radek Černý vychytal další nulu a stabilně tak Chovance upozorňuje, že by nebylo na škodu, kdyby ho stavěl v základu.
V příštím kole jedeme do Jablonce, kde jsme pohárovým vítězstvím prolomili tamnější kletbu, která nás pronásledovala několik let. Zdá se, že jeden z gólů by mohl dát Kuka - s Příbramí i v Brně vyšel naprázdno, ale se Žižkovem už nastřelil tyč, takže bude stačit, když si posune mířidla jen o několik centimetrů a začne mu to tam znova padat. Ale je vlastně jedno, komu se podaří trefit, hlavně musíme vyhrát, aby se nám do následujících dvou domácích utkání vstupovalo lehce. Budějovice i Blšany porazíme a do Drnovic si pojedeme zahrát fotbal jen z povinnosti, protože v té době bude náš náskok na druhé příčce čtyřbodový.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články