V Teplicích tři penalty proti Slavii | SK Slavia Praha
Více

V Teplicích tři penalty proti Slavii

Slavia se v prvním zápase čtvrtfinále domácího Ondrášovka cupu představila na hřišti FK Teplice. Domácí měli v zápase tři penalty, dvě proměnili a zvítězili 2:1.

TEPLICE/NA STÍNADLECH – Slavia se v prvním zápase čtvrtfinále domácího Ondrášovka cupu představila na hřišti FK Teplice. Náš soupeř přešel v předchozím kole přes českobudějovické Dynamo, sešívaní si poradili se žižkovskou Viktorkou.

 

 

Trenér Petrouš udělal oproti pondělnímu derby na Spartě hned několik změn v sestavě. Do branky se postavil Zdeněk Zlámal, v obraně zůstal pouze Trubila, v záloze nastoupili Dembélé a Milutinovič a v útoku se prohánělo duo Vlček – Pospěch.

 

 

Zápas měl doslova raketový úvod. Už po třech minutách hry se Slavia octla v první gólové šanci, Korešova střela byla ale zblokována mimo tyče. Dvě minuty nato si po Zlámalově faulu v pokutovém území mohl postavit míč na značku penalty Vachoušek, pokutový kop poslal ale metr vedle branky.

 

 

Teplice se tak radovaly až v poslední minutě první půle. Čelůstka zahrál ve vápně rukou, k pokutovému kopu se tentokráte postavil Verbíř a domácí vedli 1:0.

 

 

Sešívaní vyrovnali v 62. minutě, když si na Trubilův přesný přízemní centr naběhl na zadní tyči Stanislav Vlček a zakončil do odkryté branky.

 

 

Slavia v závěru zápasu ovládla hru a vytvořila si několik gólových šancí, v 84. navíc viděl domácí Došek červenou kartu. Opakovala se ale tragédie z prvního poločasu. V 89. minutě rozhodčí za zákrok na Mahmutoviče odpískal penaltu a v již probíhající poslední minutě řádné hrací doby vsítil Verbíř ze třetí penalty svůj druhý gól.

 

 

Teplice si tak povezou do Edenu jednobrankový náskok. Odveta se hraje ve čtvrtek 21. dubna.

 

"Do první půle jsme vstoupili dobře, měli jsme šance na to, abychom utkání rozhodli. Ale získali jsme jen takový chudý náskok. Ve druhé půli jsme hráli špatně, především po inkasované brance. Slavia nás přehrávala, některé její situace pro nás skončily šťastně. Utkání jsme mohli 4:1 vyhrát, ale také 4:1 prohrát," zhodnotil utkání trenér Teplic Jiří Plíšek.


FK Teplice – SK Slavia Praha 2:1 (1:0)

(Ondrášovka cup 2010/2011, čtvrtfinále, 1. zápas)

Branky: 45. + 90. Verbíř (obě z pen.) – 62. Vlček

Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa – Mareš (83. Matula), Čajič (72. Kalivoda), Vachoušek (65. Došek), Ljevakovič, Verbíř - Mahmutovič

Slavia: Zlámal - Čelůstka, Koubský, Vomáčka, Trubila – Hora (54. Černý), Milutinovič (60. Janda), Dembélé (88. Petrák), Koreš - Vlček, Pospěch

ŽK: Mareš, Vidlička, Ljevakovič, Došek – Zlámal, Koubský

ČK: 84. Došek

Diváci: 2 311

Rozhodčí: Mikel – Marek, Nádvorník

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články