V pondělí v Edenu se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v Edenu se Slováckem

V pondělí 18. dubna přivítá Slavia na domácím hřišti v Synot Tip Areně v Edenu 1. FC Slovácko. Začátek zápasu je v 18:30 hodin. Slovácko je v tabulce...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 18. dubna přivítá Slavia na domácím hřišti v Synot Tip Areně v Edenu 1. FC Slovácko. Začátek zápasu je v 18:30 hodin. Slovácko je v tabulce Gambrinus ligy o bod před Slavií.

„Pro nás je každý zápas klíčový, o to více to platí o pondělním utkání proti Slovácku,“ řekl trenér Michal Petrouš. „Už jsme v lize tři zápasy za sebou nevstřelili branku, věřím, že to napravíme a získáme důležité tři body,“ dodal slávistický trenér.

Kromě Risteho Naumova, který stále rehabilituje, se potýká s virózou Zoran Milutinovič. Ostatní hráči jsou v pořádku.

Kvůli trestu za čtyři žluté karty do zápasu se Slováckem nezasáhne kapitán Slavie Karol Kisel.

„Kolem nás je to v tabulce hodně natlačené, moc dobře víme, že v pondělí hrajeme o důležité body, které by nás mohly posunout zase o něco výše,“ uvedl Milan Černý, který se ještě ohlédl za pohárovým zápasem v Teplicích, kde Slavia prohrála 1:2, když soupeř proměnil penaltu v poslední minutě nastavení.

„Psychicky se to na nás nijak neprojeví, samozřejmě že nás moc mrzí, že jsme v Teplicích prohráli. V závěru jsme hráli navíc proti deseti, chtěli jsme přidat ještě gól, bohužel udělali jsme chybu, když jsme si u posledního rohového kopu nepohlídali Mahmutoviče, to byla naše nezodpovědnost. Ale už je to pryč a my se teď plně koncentrujeme na pondělní zápas se Slováckem,“ dodal slávistický záložník.

„Každý zápas, který teď budeme hrát doma, ať je to se Slováckem, s Ústím nebo s Příbramí, tak je zápasem o šest bodů. A nám velí jedině vyhrát,“ přidává se brankář Martin Vaniak.

„Slovácko má dobré standardky, na ně si musíme dát určitě velký pozor. A ještě mají samozřejmě také Petra Švancaru, který dokáže vždycky něco vymyslet,“ varuje slávistický gólman.

Patronem pondělního zápasu Slavie se Slováckem je hudebník, hudební skladatel a producent Jan P. Muchow, který si nepřeje nic jiného než vítězství. Slavii bude držet palce přímo v hledišti.

A co by Slavii popřál do pondělního zápasu se Slováckem? „Samozřejmě vítězství a abychom nad soupeřem vyhráli zcela dominantním způsobem, aby to nebyla taková ta upocená výhra... Ale na druhou stranu, ať je to klidně i upocené, ale hlavně ať je to vítězství,“ přeje si Jan P. Muchow, který je také spoluautorem hudby zatím poslední slávistické hymny Slavie bíločervený.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články