Slavia porazila Slovácko o dvě branky | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Slovácko o dvě branky

Slavia po třech ligových zápasech bez gólu porazila v Edenu Slovácko 2:0. Branky vstřelili Kaufman a Jarolím...

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia si po dvou bezbrankových remízách a porážce od Sparty připsala v Gambrinus lize důležité vítězství. Slovácko porazila v Edenu 2:0, když branky dávali Kaufman a Jarolím.

 

Trenér Petrouš nemohl do zápasu počítat s kapitánem Karolem Kiselem, který si odpykával trest za žluté karty. Kapitánskou pásku si tak navlékl Lukáš Jarolím.

 

První velká šance přišla po devíti minutách hry. Gólman Filipko neudržel v rukavicích hlavičku Ondřeje Čelůstky a k dorážce se dostal Josef Kaufman, i jeho střelu ovšem brankář Slovácka dokázal vyrazit na roh.

 

Náš obránce ale nemusel smutnit dlouho, hned po následném rohovém kopu se míč odrazil k Trubilovi a po jeho centru uklidil Kaufman hlavou míč do sítě. Ve velké šanci byl ještě do konce poločasu Standa Vlček, jeho střelu ale Filipko reflexivně vyrazil.

 

Klid do dalšího průběhu zápasu dodala sešívaným hned 48. minuta, kdy se k přímému kopu z 25 metrů postavil Lukáš Jarolím. Chytrou střelou přes zeď nedal Filipkovi šanci a Slavia vedla 2:0.

 

V 59. minutě mohlo Slovácko snížit, stoprocentní šanci ale Švancarovi vychytal Martin Vaniak. V 83. minutě našemu gólmanovi pomohla obrana, když hradba těl zastavila dvě po sobě jdoucí tvrdé střely Ondřejky.

 

Slavia ale jinak kontrolovala hru a vítězství si nenechala ujít. Porazila Slovácko 2:0 a v tabulce se vyšplhala před svého soupeře na 10. místo.

 

SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

Branky: 10. Kaufman, 48. Jarolím

Slavia: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila – Černý (90. Prošek), Janda (86. Milutinovič), Jarolím, Koreš - Vlček (63. Hora), Pospěch

Slovácko: Filipko - Kuncl, Kordula, Mezlík, Kubáň - Fujerik, Vít Valenta (46. Ondřejka), Perůtka, Jiří Valenta (77. Nestorovski) - Volešák - Švancara (60. Hlůpik)

ŽK: Jarolím, Černý, Hubáček, Janda - Valenta, Fujerik, Perůtka, Hlůpik

ČK: 87. Hlůpik

Diváci: 5742

Rozhodčí: Adam - Chytil, Vysloužil

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články