Trenéři Petrouš a Soukup po zápase se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

Trenéři Petrouš a Soukup po zápase se Slováckem

Přinášíme Vám bezprostřední reakce obou trenérů po zápase Slavie se Slováckem. Vůbec poprvé byla pozápasová tisková konference živě přenášena...

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Přinášíme Vám bezprostřední reakce obou trenérů po zápase Slavie se Slováckem. Vůbec poprvé byla pozápasová tisková konference živě přenášena na velkoplošné obrazovky stadionu v Edenu, na její průběh si počkalo několik stovek fanoušků.

„Zápas pro nás nedopadl dobře. Prohospodařili jsme oba začátky poločasů a v první půli to od nás byla obrovsky pasivní hra. Paradoxně jsme dostali gól ze standardky, i když jsme si zasloužii dostat ho spíš ze hry,“ komentoval utkání trenér 1.FC Slovácko Miroslav Soukup.

„Druhý poločas jsme předvedli lepši výkon, ale dostali jsme branku hned v úvodu. Nechci to ale svádět jen na standardky, Slavia byla dnes lepším týmem.“

„My jsme se o situaci ve Slavii v kabině vůbec nemluvili. Nijak to neovlivňuje výkony hráčů. Hráč jde na hřiště podat výkon a já jsem apeloval na to, že neůžeme spoléhat a nějakou krizi Slavie. Domácí odehráli velmi dobré utkání doma už s Hradcem, i venku se Spartou. Slávistická záložní řada je velmi dobrá. Výkon Slavie mě nepřekvapil, spíše mě překvapilo, jaký výkon jsme předvedli my,“ zakončil Soukup.

„Chtěl bych poděkovat divákům za to, co předvedli při nástupu do druhé půle. Je vidět, že máme věrné fanoušky a že jich máme hodně. Je dobré, že držíme pospolu. Dneska klukům strašně pomohli, ještě jednou mockrát děkuju," zahájl svou část tiskové konference trenér Slavie Michal Petrouš.

„Jsem rád, že jsme utkání zvládli, chtěli jsme tři body. Zápas jsme začali tradičním způsobem, spoléhali jsme na krátké rychlé přihrávky. Branka padla ale ze standardní situace. Poté jsme trochu přestali hrát, ale na začátku druhé půle nám pomohla Lukášova standardka. Bylo navíc štěstí, že potom Martin Vaniak vychytal Petra Švancaru.“

„Strach v kabině není, spíše naopak soudržnost. Kluci pracují výborně v tréninku, což se projevuje i na hřišti. Tady jde sice o peníze, ale daleko větší strach je o budoucnost. Já věřím, že zvítězí zdravý rozum a o Slavii bude někdo stát. Slavia je značka kvality a společně se Spartou to „top“ u nás.“

„Nemám žádné zprávy, že by někdo chtěl vyjadřovat nějakým protestem svoji nespokojenost. Doufám, že tak daleko to nedojde a zdravý rozum zvítězí. Nejen v kabině,“ vyjádřil svoji touhu domácí trenér.

„Já budu pracovat, dokud budu moct. Teď je krize, tak se s tím musíme vypořádat, rozhodně ale nemíním stávkovat nebo si neplnit svoje povinnosti. V životě jsem byl i v řadě horších situací. Kdyby nějaké takové signály vycházely od trenerů, tak by to bylo hodně špatné. Snad to skončí a čekají nás lepší zítřky."

„Věřím tomu, že Slavia je značka, o kterou se najde zájemce, který bude chtít, aby to dobře fungovalo. Když vidím mladé kluky v áčku, ale také v béčku a dorostu, tak je jasné, že to cenu má. Smekám před nimi, jak pracují a trénují,“ zakončil Michal Petrouš.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články