Slávisté U19 vedou dorosteneckou ligu, o víkendu porazili Brno 3:0 | SK Slavia Praha
Více

Slávisté U19 vedou dorosteneckou ligu, o víkendu porazili Brno 3:0

Dorostenci Slavie U19 jsou v tabulce 1. ligy staršího dorostu stále na prvním místě. Slávisté mají zatím na svém kontě 45 bodů stejně jako druhý Hradec Králové...

PRAHA - Dorostenci Slavie U19 jsou v tabulce 1. ligy staršího dorostu stále na prvním místě. Slávisté mají zatím na svém kontě 45 bodů stejně jako druhý Hradec Králové. Skóre červenobílých je 58:26. V pátek 22. dubna je čeká další zápas na hřišti Slovácka.

O víkendu slávisté v zápase 21. kola porazili Brno 3:0. Hned od úvodního hvizdu se hrál zajímavý fotbal, už v 10. minutě běžel sám na brankáře hostí Červenka, ale vysoko přestřelil. Skóre otevřel ve 24. minutě po hezké akci Tusjaka a střele Šimečka pohotovou dorážkou Sudek. Na 2:0 zvýšil ve 30. minutě Jílek, kdy střelou z šestnácti metrů nedal hostujícímu brankáři šanci. Ve 37. minutě završil úspěšnou čtvrthodinku domácích Hurka a zvýšil na 3:0. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a v 51. minutě se prodral do pokutového území Červenka, ale nedokázal mířit přesně. V dalším průběhu druhého poločasu slávisté kontrolovali hru, ale z několika slibně se rozvíjejících akcí nedokázali vstřelit další branku.

„Viděli jsme velmi kvalitní utkání, ale myslím si, že až na úvodních deset minut jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Především v prvním poločase jsme hráli velmi kvalitně a na rozdíl od utkání v Opavě jsme dokázali naše brankové příležitosti využít,“ zhodnotil zápas trenér Daniel Šmejkal.

SK Slavia Praha U19 – Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)

Branky: 24. Sudek, 30. Jílek, 37. Hurka.

Slavia: Měsíček – Šimkovský, Čepelák, Brůžek, Sudek – Jílek, Zmrhal, Šimeček – Hurka (72. Bazal), Červenka (86. Žák), Tusjak (82. Smolák).

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články