Slavia je v semifinále poháru! | SK Slavia Praha
Více

Slavia je v semifinále poháru!

Sešívaní dokázali v odvětě čtvrtfinále Ondrášovka cupu porazit Teplice 1:0 brankou Karola Kisela. Postupují tak do semifinále poháru...

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia porazila na své půdě v Edenu FK Teplice 1:0. Po porážce 1:2 v Teplicích ji tak pohárová matematika přisoudila postup do semifinále. Jedinou branku utkání vstřelil v 62. minutě Karol Kisel.

 

Teplice přijely evidentně bránit bezbrankovou remízu a podle toho také jejich hra v první půli vypadala. Oproti tomu Slavia vstoupila do zápasu rovnýma nohama a hned ve 2. minutě Pospěchova bomba orazítkovala břevno teplické branky.

 

Slavia byla jasně aktivnější a do velkých šancí se do přestávky dostali ještě Pospěch a Černý, který vystřídal zraněného Jandu. Pospěch se ale po zpracování před Grigarem nedostal k finální střele a Černého pokus vytěsnil gólman Teplic na rohový kop.

 

Druhá půle začala stejně jako ta první – velkou šancí Slavie. Kisel hlavičkoval sám na malém vápně, míč ale poslal půl metru nad branku.

 

V 62. minutě podruhé zvonila konstrukce teplické branky. Lukáš Jarolím se uvolnil na velkém vápně a krásnou střelou levačkou nastřelil tyč. Míč se ale od branky odrazil k Pospěchovi, ten jej poslal zpět do vápna a Karol Kisel podél brankáře Grigara do sítě. Slavia vedla 1:0!

 

V 68. minutě si nahrávač a střelec vyměnili své role. Kisel našel ve vápně Pospěcha a ten tvrdou ranou zhruba o metr přestřelil. Teplice otevřely hru a sešívaní mohli chodit do rychlých brejků. Ani jedna ze šancí už ovšem nevedla ke gólu.

 

Slavia tak postupuje do semifinále Ondrášovka cupu. Potká se s jedním ze soupeřů Jablonec – Olomouc, kteří svůj zápas sehrají příští týden.

 

SK Slavia Praha – FK Teplice 1:0 (0:0)

Ondrášovka cup 2010/2011, čtvrtfinále, odveta (1. zápas 1:2)

Branka: 62. Kisel

Slavia: Zlámal - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Koreš, Jarolím, Janda (39. Černý), Hora (58. Milutinovič) – Kisel (89. Vlček) - Pospěch

Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa – Verbíř (67. Melunovič), Čajič (82. Vondrášek), Matula, Mareš - Vachoušek (34. Kalivoda)- Mahmutovič

ŽK: Pospěch, Jarolím – Hošek, Mareš

Diváci: 3 383

Rozhodčí: Kocourek – Jiřík, Teuber

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články