Petrouš: Bylo jasné, kdo jde za vítězstvím | SK Slavia Praha
Více

Petrouš: Bylo jasné, kdo jde za vítězstvím

Přinášíme vám reakce obou trenérů po pohárovém zápasu Slavie s Teplicemi...

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Přinášíme vám reakce obou trenérů po pohárovém zápasu Slavie s Teplicemi.

 

„Samozřejmě jsem spokojený. Jednak proto, že jsme předvedli pěknou hru, a také kvůli klukům. Protože to, co převádí, je obdivuhodné. Vyhrát pohárový zápas 1:0 je hrozně těžké,“ začal Petrouš svůj pozápasový komentář.

 

„Teplice od začátku za stavu 0:0 postupovaly, takže jsme museli riskovat. Myslím, že od první minuty bylo jasné, kdo jde za vítězstvím.“

„Líbilo se mi, že i za stavu 1:0 kluci neustále útočili a snažili se vstřelit druhou branku i za rizika, že bychom naopak gól dostali,“ dodal Petrouš.

Jedna z otázek novinářů na tiskové konferenci směřovala na recept trenéra Petrouše, jak motivovat hráče v těžké situaci?

„Oni jsou na hřišti, my jim dáme jen nějaký návod a je to víceméně na nich. Naši hráči mají výborný charakter a povahově jsou na tom skvěle, což je pro trenéra velmi důležité. V týmu není nikdo, kdo by někomu házel klacky pod nohy, nebo to tu nějak narušoval, parta je tu vynikající.“

A kterého ze soupeřů pro semifinále by si přál trenér Petrouš více?

„Já bych raději Jablonec, myslím si, že proti němu mámě větší šanci. Věřil bych si na něj.“

 

 

K utkání se vyjádřil i trenér hostujícího FK Teplice Jiří Plíšek.

 

„Přijeli jsme s tím, že vstupujeme do utkání za stavu 2:1. Chtěli jsme hrát odpovědně vzadu, ale zároveň i směrem dopředu, připravit si příležitosti. Ale musím konstatovat, že nic z toho jsme nesplnili.“ 

„Bylo to jenom čekání na to, až dostaneme branku. Postrádal jsem u našich hráčů bojovnost, jako celek jsme byli málo sebevědomí. Takové utkání se dá vyhrát jen s velkým štěstím a to jsme dnes měli jen v první půli.“

 

„My můžeme teď litovat, že jsme nezúročili tlak, který jsme měli v Teplicích v první půli. Pohárová matematika tak mluví jasně. Slavia dnes postoupila, já jí gratuluju a přeju hodně úspěchů,“ zakončil Plíšek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články