Snové poslední dvě minuty v Plzni | SK Slavia Praha
Více

Snové poslední dvě minuty v Plzni

Fantastický závěr předvedla Slavia v dohrávce 25. kola Gambrinus ligy v Plzni. Ještě dvě minuty před koncem prohrávali sešívaní 0:2, brankami Kisela a Černého...

PLZEŇ/ŠTRUNCOVY SADY – Fantastický závěr předvedla Slavia v dohrávce 25. kola Gambrinus ligy v Plzni. Ještě dvě minuty před koncem prohrávali sešívaní 0:2, brankami Kisela a Černého ale dokázali zápas zremizovat.

 

Do vedení se Plzeň dostala ve 22. minutě, když se dostal v našem vápně k míči z ofsajdu nabíhající Petržela, posunul do středu na Koláře a ten z deseti metrů propálil Vaniaka.

 

O sedm minut později to bylo 2:0. Petrželův rohový kop našel hlavu Bystroně, plzeňský obránce posunul míč za sebe a na zadní tyči hlavičkoval do sítě Ševinský.

 

Hned z dalšího útoku mohlo být pro sešívané ještě hůře, Rezkova střela pravačkou ovšem pouze orazítkovala Vaniakovu tyč. Největší příležitost první měli sešívaní ve 40. minutě, kdy Pavlík neudržel tvrdou Pospěchovu střelu a Hora se ve vápně jen těsně nedostal k dorážce.

 

Druhá půle přinášela až do 88. minuty obraz hry, kdy Plzeň hlídala svůj náskok proti kombinačním akcím Slavie. Sešívaní se dokázali prosadit až v 88. minutě, kdy po rohovém kopu Trubily hlavou prodlužoval Jarolím a do sítě dorážel Karol Kisel.

 

Snížení ovšem neznamenalo konec zápasu, naši hráči vycítili šanci a v 90. minutě dokázal po krásné kolmici Standy Vlčka vyrovnat Milan Černý. Slavia si tak z Plzně veze bod, ve který ještě dvě minuty před koncem snad nikdo ani nedoufal...

„Přiznám se, že už jsem byl se vším smířený a chystal jsem si gratulaci k vítězství pro Pavla Vrbu, ale najednou to bylo 2:2. Takový je prostě fotbal. Hraje se, dokud rozhodčí nezapíská konec. Hráli jsme dobře prakticky celý zápas, ale v prvním poločase jsme se nemohli dostat k zakončení a dvakrát jsme inkasovali. Po přestávce jsme byli lepší a měli jsme několik šancí, zakončení nám vyšlo až v závěru. Mančaft podal neuvěřitelný výkon v situaci, kdy se ve Slavii rozhoduje o bytí a nebytí. Obdivuji morálku svého týmu," prohlásil kouč Slavie Michal Petrouš.

Trenér Michal Petrouš také odpověděl na dotaz ohledně Bassiroua Dembélého. „Není pravda, že byl vyřazen z kádru. Vyjádřil se nevybíravě v tisku, musel jsem zareagovat, dnes v nominaci nebyl. V úterý bude případ řešit představenstvo." 

Trenér Pavel Vrba důvod k radosti žádný neměl. „Až do 87. minuty jsme zápas zvládali dobře. Slavia šance neměla, ale pak dokázala vyrovnat. Za svoji aktivitu ve druhém poločase si ale vyrovnat zasloužila," uvedl plzeňský trenér.

 

Mužem zápasu byl v televizním přenosu zvolen Milan Černý  - nutno říci, že ho volba po utkání velmi překvapila. „Z vyhraného DVD si asi budu pouštět jenom druhý poločas," usmál se.

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 2:2 (2:0)

Branky: 22. Kolář, 29. Ševinský – 88. Kisel, 90. Černý

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Petržela, Kolář (82. Fillo), Horváth, Jiráček - Bakoš, Rezek (73. Ďuriš)

Slavia: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila – Koreš (83. Milutinovič), Jarolím, Kisel, Černý - Hora (46. Vlček), Pospěch

ŽK: Limberský, Jiráček - Kisel, Trubila

Diváci: 7 140

Rozhodčí: Kovařík – Wilczek, Gallo

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články