Antonín Barák slávistou do června 2020! | SK Slavia Praha
Více

Antonín Barák slávistou do června 2020!

EDEN – Slavia si pojistila působení Antonína Baráka v sešívaném dresu na dalších 3 a půl roku. Dvaadvacetiletý záložník podepsal s klubem smlouvu do konce června 2020.
„Mám z toho velikou radost, Tonda Barák prokázal svoje kvality. Do Slavie přišel z Příbrami a během toho tři čtvrtě roku šla jeho výkonnost výrazně nahoru. Tonda je hráčem, který na sobě hodně pracuje, a to, že se dostal do reprezentace, je odměna za jeho tvrdou práci. Jsem proto velice rád, že u nás ve Slavii bude déle,“ uvedl generální ředitel klubu Martin Krob.

„Moc to pro mě znamená, je to ocenění mé práce. Nabídky Slavie si velice vážím. Je to známka toho, že klub se mnou počítá i do budoucna. Doufám, že mu to budu moci vrátit svými výkony na hřišti. Pevně věřím, že toto spojení mezi mnou a Slavií bude fungovat a že společně budeme úspěšní,“ komentoval další významný krok ve své fotbalové kariéře Antonín Barák.

„Samozřejmě si velice vážím i podpory našich fanoušků. Přeji si, abychom všechny fotbalem bavili, aby na nás fanoušci rádi chodili a naše zápasy navštěvovali v co v největším počtu. Prodloužení smlouvy ve Slavii je pro mě takovým předčasným vánočním dárkem,“ uzavřel záložník Slavie. 


Antonín Barák je odchovanec příbramského fotbalu, kde si také v roce 2013 v utkání se Slovanem Liberec připsal první ligový start. Sezonu 2014/2015 byl na hostování v druholigové Vlašimi, kde odehrál 27 zápasů a vstřelil 5 gólů. Po svém návratu zpět do Příbrami se prosadil do kádru ligového áčka, v prosinci 2015 pak přestoupil do Slavie. Svou první branku v sešívaném dresu vstřelil v květnu roku 2016 do sítě Slovácka.

Za Slavii prozatím odehrál 23 ligových utkání, ve kterých si připsal 7 branek. Mladý záložník je také stálým členem reprezentačních výběrů, rok 2016 byl však pro Antonína Baráka mimořádně vydařený. Nejen že s týmem do 21 let postoupil na Mistrovství Evropy v Polsku, ale také byl poprvé nominován do reprezentačního A-týmu a hned ve svém prvním zápase vstřelil gól do sítě Dánska.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články