Astanu respektujeme, ale soupeře se nebojíme, říká Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Astanu respektujeme, ale soupeře se nebojíme, říká Šilhavý

ASTANA/ASTANA ARENA - Sešívaní si ve středu večer na vlastní kopačky vyzkoušeli umělý povrch pod zataženou střechou v Astana Areně. I když by v době zápasu mělo v kazašské stepi mrznout, uvnitř bude panovat teplota pro fotbal o poznání příjemnější. Jak se na zápas těší Ruslan Rotaň a trenér Jaroslav Šilhavý?
Večerní teploty se v Astaně pohybují kolem nuly, stadion má však již dva dny zavřenou střechu a zítra by tak mělo být na ploše v době utkání okolo patnácti stupňů. „Počasí nám nevadí. Není komfortní, že budeme hrát poprvé na umělce, ale zítra to zkusíme. Musíme se zkrátka adaptovat,“ komentoval další specifika zdejšího hřiště ukrajinský záložník Ruslan Rotaň.

V kazašské soutěži hraje i několik jeho spoluhráčů z národního mužstva. „Znám několik lidí, kteří zde působí, a slyšel jsem od nich jen samá pozitiva. Zdejší fotbal se stává lepším, jeho úroveň neustále roste,“ dodal Rotaň.

Slávisty čeká favorit kazašské domácí soutěže. „Je tu dobrý stadion, Astana navíc hraje pravidelně poháry. Nebude to jednoduchý zápas. Favoritem naší skupiny je Villarreal, ale i tak se všichni budou prát a snažit se vybojovat první příčku v tabulce,“ uvědomuje si zkušený záložník. „Víme, že tu není slabých soupeřů a zítra to bude těžké utkání.“

S tím souhlasí i trenér Jaroslav Šilhavý. „Nečeká nás nic lehkého, Astana má velice silné a zkušené pohárové mužstvo, ve své soutěži dominuje. Mají rychlý přechod dopředu, jsou výborně kombinačně připraveni. Mají více zkušeností v Evropě než my, domácí zápasy vyhrávají a daří se jim tu i v Evropské lize. Když jsme je sledovali na Villarrealu, odehráli vyrovnaný zápas, nepůsobili jako outsider,“ hodnotil trenér první zápas Astany ve skupině A.

„Jsem rád, že jsme první zápas vyhráli a že už máme tři body, Astana ještě nezískala ani bod, takže se bude určitě snažit o body porvat. Respektujeme sílu soupeře a vnímáme, že doma neprohrává. I tak ale chceme vyhrát, rozhodně se nebojíme. Možná by odsud mohl být dobrý i bod, uvidíme podle vývoje utkání,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Na rozdíl od otužilého Ruslana Rotaně jsou v týmu i hráči z teplejších krajin. „Simon a Míša budou říkat, že je zima, i když je dvacet stupňů. Ale berou to s úsměvem, jsou profíci. Není tak chladno, aby se klepali. Ale skok je to pro všechny,“ přiznal trenér.

Sešívaní si také mohli ozkoušet obávaný umělý povrch. „Tráva je měkká, myslím, že to bude v pohodě,“ nemá obavy trenér Šilhavý.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články